Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Volkswagen се споразумя с 200 000 клиенти в Германия

Общата сума, която ще бъде изплатена на потребителите, ще възлиза на 620 млн. евро

Volkswagen се споразумя с 200 000 клиенти в Германия

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германският автомобилният концерн Volkswagen Group е постигнал извънсъдебно споразумение с три четвърти от клиентите, които преди време заведоха дело чрез Федерацията на германските организации на потребителите (VZBV) за ролята на компанията в скандала „Дизелгейт" през 2015 година, съобщава Ройтерс.

Според информация на самата компания тя е успяла да се договори с 200 хиляди от общо 262-те хиляди нейни клиенти, притежателите на дизелови автомобили, като част от споразумението, договорено от VZBV.

Още по темата

Компанията разкри, че общата сума, която ще бъде изплатена на потребителите, ще възлиза на 620 милиона евро. Индивидуалните плащания, вариращи от 1350 до 6250 евро, ще започнат на 5 май, посочи Volkswagen и добави, че все още не са окончателно разгледани още 21 000 дела за уреждане на спора, "но това ще бъде направено през следващите няколко дни".

За да се даде възможност на други бенефициенти да се регистрират и представят липсващите документи, Volkswagen удължава крайният срок с една седмица до 30 април. От компанията напомнят, че ще предоставят общо 830 милиона евро под формата на обезщетения на свои 262 хиляди клиенти, които бях засегнати от скандала „Дизелгейт".

„За първи път потребители в Германия успяха да се защитят от измама в масовото производство от такъв размер", посочи изпълнителният директор на VZBV Клаус Мюлер.

„Високият брой на договорените споразумения показва, че предложението бе възприето от нашите клиенти като справедливо и че пътят към индивидуалното сключване на споразумение е правилен“, казва Хилтруд Вернер, която в Борда на VW отговаря за целостта и закона. 21 000 дела обаче все още трябва да бъдат приключени. Освен това до 30 април VW оставя отворена възможността за споразумение за всички заинтересовани страни.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Луксозните автомобилни компании продължават да изпитват затруднения в Индия