Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Амстердам забранява Airbnb в центъра на Стария град от 1 юли

Едно на 15 жилища в града се появява в онлайн платформи за отдаване под наем

Амстердам забранява Airbnb в центъра на Стария град от 1 юли

Снимка: EPA/БГНЕС

Властите в Амстердам съобщиха, че ще забранят наемите на жилища от туристи, включително тези в платформата за краткосрочни наеми Airbnb в три района, които съставляват централната част на Стария град, от 1 юли, предава Ройтерс.

В други квартали на холандския град жилищата за отдаване под наем на туристи ще бъдат позволени само със специално разрешение и само до 30 дни на година на групи с не повече от четирима души.

Още по темата
Критиците отдавна се оплакват, че увеличаването на жилищата в стил Airbnb, отдавани под наем на туристи, изтръгват душата на най-обичаните от туристите градове в Европа от Единбург до Барселона.

Съветникът по жилищната политика на Амстердам Лорънс Ивенс отбелязва в прессъобщение, че около 75% от 780-те жители и организации, които са изпратили мнението си за забрана, са подкрепили подобна мярка. Според властите в града едно на 15 жилища в Амстердам като цяло се появява в онлайн платформи за отдаване под наем.

Градският съвет в Амстердам, в който мнозинство има левицата, настоява за ограничаване на масовия туризъм и неприятностите, причинявани от туристите в центъра на Стария град.

Кварталите, в които Airbnb ще бъде забранена, включват 500-годишния район с червените фенери и по-голямата част от пръстена с канали във вътрешността на града, част от Списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

1
 
3
 
4
Yanis83 до: vajvaj
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Всякаква *** ще ти се навлича.Въпрос на време е ,нормалните страни да забранят тази простотия.Имота бил негов,каквото искал щял да прави,ами отглеждай коне вътре.
0
 
3
 
3
vajvaj до: vzhekoff
преди 11 месеца
Не, пич, бъркаш. Не можеш да си направиш много неща със собствеността си без разрешение, например публичен дом, казино, хотел... Airbnb е на практика хотел. Живял съм до жилище, давано по този начин и ти пожелавам същото да ти се случи, за да разбереш за какво ти говоря.
5
 
1
 
2
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Това е абсолютно беззаконие. Всеки може да се разпорежда със собствеността си, вкл. да я отдава под наем при еднакви условия с останалите. По същата логика би следвало да забранят хотелите, а също и къщата на Ван Гог и Рийксмузеум - последните два водят до огромно струпване на хора.
0
 
5
 
1
преди 11 месеца
Няма профилна снимка
Каква сила беше Airbnb!!!???

Още от По света
Хосписите стават все по-интересни на инвеститорите в имоти в Европа