Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

България продава част от сграда на Международната инвестиционна банка в Москва

Седалището на МИБ се мести в Будапеща в историческата сграда Lánchíd Palota

България продава част от сграда на Международната инвестиционна банка в Москва

Снимка: Ройтерс

Министерският съвет одобри позиция на България за продажба на част от сградния фонд на Международната инвестиционна банка (МИБ) в руската столица Москва, съобщи правителственият пресцентър.

Още по темата

Международната инвестиционна банкамести централата си от Москва в Будапеща. Седалището на МИБ ще се разположи в историческата сграда Lánchíd Palota на унгарската столица.

Павителството взе решението си във връзка с преместването на седалището на банката в столицата на Унгария Будапеща, и възможностите за последващо използване на сградния фонд на МИБ, намиращ се в столицата на Русия.

Международната инвестиционна банка, бивша банка на СИВ, е многостранна финансова институция за развитие, в която членуват България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия.

Дейността на МИБ е свързана с финансиране и съфинансиране на икономически обосновани инвестиционни проекти и програми на страните членки, които са с приоритетно значение за развитието и диверсификацията на икономиките им, както и други проекти, които отговарят на целите на банката.

Международната инвестиционна банка подписа споразумение за придобиване на историческата сграда Lánchíd Palota, за да бъде разположена централата й в Будапеща, пише на сайта на международната финансова институция.

На 24 март се състоя церемония по подписване на договор между Международната инвестиционна банка и компанията DOB-68 ZRT, който предвижда придобиването от кредитната институция на историческата сграда Lánchíd Palota, разположена на ул. Fo, 1, в пълно съответствие с изискванията на унгарското законодателство.

Построена през 19 век в неоренесансов стил, тя е една от най-красивите архитектурни забележителности в Будапеща.

Проектирана е от известния унгарски архитект Миклош Ибл, сградата се намира на брега на река Дунав, в подножието на замъка Буда, до символа на унгарската столица - Верижния мост.

Архитектурният ансамбъл, част от който е Lánchíd Palota, е обект на световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
WeWork ще излезе на печалба година по-рано от предвиденото