Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Европа остава атрактивна дестинация за инвестиции в имоти

При дългосрочните инвестиционни стратегии фокусът върху пазарните фундаменти и локацията може да ограничи рисковете

Европа остава атрактивна дестинация за инвестиции в имоти

Снимка: Архив Ройтерс

Европа продължава да е атрактивна дестинация за инвестиции в имоти в глобален мащаб, като се имат предвид демографските тенденции, перспективите пред растежа, лихвите и рисковете.

Това се посочва в годишния анализ на инвестиционната компания Patrizia Immobilien, цитиран от онлайн изданието property-magazine.eu.

В доклада се подчертава, че при дългосрочните инвестиционни стратегии фокусът върху пазарните фундаменти и локацията може да ограничи рисковете, свързвани с потенциална нестабилност.

В документа се подчертава, че ключов урок от 2016 г. е, че публичното мнение не може да се прогнозира (предвид Brexit и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ), а политическите рискове трябва да се наблюдават внимателно.

Patrizia посочва, че в цяла Европа доходността продължава да се понижава плавно, макар и да забавя темповете на спад, а наемите на първокласните бизнес имоти нарастват. Голяма част от пазарите на Стария континент растат с по-бързи темпове от средното за Европа ниво, което обаче сочи задълбочаваща се поляризация.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от По света
Наемите на първокласни офиси на водещите пазари в Европа достигат нови рекорди