IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия остава най-стабилният пазар на бизнес имоти в Европа

През втората половина на 2017 г. европейските инвестиционни обеми се очаква да получат тласък от приключването на сделката за Logicor

14:46 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Германия продължава да е най-стабилният пазар на бизнес имоти на фона на спада на общия обем на сделките в Европа, съобщава онлайн изданието propertywire.com, като се позовава на данни на консултантската компания Knight Frank.

През второто тримесечие на 2017 г. обемът на инвестициите в бизнес имоти в Европа намалява на годишна база, но на някои ключови пазари настроенията остават стабилни, най-вече в Германия, посочва се в доклада на компанията.

Инвестициите в бизнес имоти в Европа възлизат на 43,3 млрд. евро за периода април-юни, а за първото полугодие достига 90,3 млрд. евро. Това представлява спад от 8% на годишна база.

Германия се превърна в водеща европейска инвестиционна дестинация за северноамериканските инвеститори. Страната е и водеща локация за вътрешноевропейските трансгранични инвестиции.

Същевременно обемът на инвестициите във Великобритания е доста под нивата отпреди вота за Brexit през миналата година, въпреки засилените обеми на азиатски капитал, насочен към страната.

В доклада се посочва, че през втората половина на 2017 г. европейските инвестиционни обеми се очаква да получат тласък от приключването на сделката за Logicor. Това се очаква да бъде най-голямата сделка в сектора на бизнес имотите в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още