IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Какви са средните наеми в САЩ?

Наемите в Сан Франциско са толкова високи, че много местни компании не могат да си позволят офиси в града

17:55 | 23.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Процесът на изкупуване на стари къщи и магазини в по-западнали квартали на Сан Франциско с цел да се ремонтират или построят нови имоти на практика измества от пазара местните фирми и хора с по-ниски доходи. Процесът излиза извън контрол до такава степен, че шофьорите на автобуси, които превозват служители от и до най-богатите компании в Силициевата долина, не могат да си позволят да живеят наблизо, коментира Quartz.

Все по-високите цени на наемите карат шофьорите, работещи за технологични гиганти като Apple и eBay, да спят в колите си или да изминават огромни разстояния до работа, съобщава San Francisco Chronicle.

Те обаче не са единствените, които напускат района на Сан Франциско, където са най-високите наеми в страната:

Наемите са толкова високи, че дори компаниите в доходния технологичния сектор не могат да си позволят да наемат офис пространства в Сан Франциско, а се установяват в търговски центрове и съседни градове като Санта Круз.

Съдейки по медианните доходи, жителите на Сан Франциско се справят по-добре от жителите на други американски централни райони, но тези цифри явно изключват много от хората, които движат града напред. А реалността е, че за всеки, който не получава шестцифрена заплата, животът в града става все по-труден.

Още графики можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още