IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелската индустрия в Ню Йорк излиза от пандемичната летаргия

Инвеститорите очакват съживяване на хотелите в града със завръщането на чуждестранните туристи

14:25 | 07.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg

Хотел с 478 стаи близо до сърцето на Ню Йорк, Times Square, трябва да отвори врати под нова собственост, след като затвори преди две години. Това е пореден знак, че инвеститорите очакват възстановяване на квартала, пише Wall Street Journal.

Инвестиционната компания Apollo Global Management и инвеститорът в хотелския сегмент Newbond Holdings са се договорили за закупуването на Hilton Times Square за около 85 млн. долара, съобщават запознати източници. Очаква се сделката да бъде финализирана към края на лятото и новите собственици планират да отворят отново имота през есента, допълват източниците.

Споразумението за продажбата е със значителна отстъпка спрямо продажната цена на хотела от 2006 г. за 242,5 млн. долара. Цената тази година отразява както тежките времена за квартала с развлечения в Ню Йорк заради пандемията, така и някои проблеми с имота.

Хотелът беше затворен през април 2020 г. и впоследствие отново беше отворен, което го превръща в една от най-видните жертви на срива на туризма в Ню Йорк. Предишният собственик Sunstone Hotel Investors спря плащанията по дълг за хотела и предаде имота на кредитора Torchlight Investors в края на 2020 г.

44 хотела в Ню Йорк с над 10 500 стаи затвориха врати за постоянно заради пандемията, най-големия брой в американски град, сочат данни на компанията STR. Бавното възстановяване на бизнес пътуванията и на международните посетители натежава върху хотелския сектор в града.

Но в последно време има признаци, че животът на Times Square се завръща. Инвеститори и предприемачи залагат дори още повече на туристически и развлекателни обекти, докато офисите в района остават предимно празни през деня. Посещаемостта на представленията на Broadway се връща на нивата преди пандемията и някои хотели отново се запълват.

Хотел от бранда Hard Rock International отвори врати в района през април, а миналата година хотел Margaritaville беше открит на Times Square с външен плувен басейн. Инвеститорите в имоти също са привлечени от хотелските активи, ако цената им е точно определена. Собственикът и оператор на хотели MCR и Island Capital Group неотдавна платиха 373 млн. долара за хотел Sheraton New York Times Square, чиято цена беше приблизително наполовина спрямо продажната цена на имота през 2006 г.

Собственици на хотели са насърчени от прогнозите в последно време, че туризмът в града се възстановява силно. Туристическата и маркетингова организация NYC & Co. прогнозира, че посетителите в Голямата ябълка ще нараснат до над 56 млн. през 2022 г. спрямо около 22 млн. през 2020 г., става ясно от сайта на организацията. Групата предвижда, че броят им ще достигне 65 млн. души догодина, тъй като повече чуждестранни посетители се завръщат в града, с което хотелската индустрия ще се доближи до нивата през 2019 г.

Hilton Times Square има наемен договор за терена, който е подновен и удължен от новите собственици, съобщават запознатите източници. Apollo и Newbond, която е основана от ветерана в хотелската индустрия Нийл Лутра, планират инвестиции и за подобряване на стаите и фоайето.

Хотелът на 42-а улица е известен с нескриваните от нищо гледки към града. Фоайето му се намира на 15-я етаж, а стаите стигат до 44-я етаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още