Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Инвестициите в хотели в Европа отбелязаха нов рекорд през 2018 г.

Общият им обем е достигнал 22,3 млрд. евро, като нараства с 3,4% спрямо 2017 г., сочат данни на консултантска компания

Инвестициите в хотели в Европа отбелязаха нов рекорд през 2018 г.

Снимка: Pixabay.com

Инвестициите в хотели в Европа достигнаха нов връх през 2018 г., като общият им обем е 22,3 млрд. евро, сочат данни на консултантската компания CBRE. Това е повишение с 3,4% спрямо силната 2017 г. и е с близо 80,6% повече спрямо средното ниво на привлечените инвестиции от сектора през последните десет години.

Великобритания има дял от 34,4% от инвестираните капитали на Стария континент в хотелиерския сектор със 7,7 млрд. евро. Това е ръст с 24,4% на годишна основа, стимулиран главно от силното второ и четвърто тримесечие.

Испания е била вторият по големина пазар за инвестиции в хотели в Европа през 2018 г. с привлечени 4,7 млрд. евро, което е повишение с 34,6%. Равнището на инвестициите в Германия е останало сравнително стабилно спрямо предходната година. Въпреки недостатъчното предлагане активността в страната е съставлявала 17,4% от инвестираните капитали в хотелски имоти в Европа.

Инвестициите в хотели в Италия убедително преминава прага от 1,3 млрд. евро за втора поредна година и отбелязва седми пореден годишен растеж.

Още по темата

2018 е била звездна година и за Ирландия. Обемът от сделки е нараснал с 200,2% до 458 млн. евро, което превръща Изумрудения остров в седмия по големина пазар за инвестиции в хотели в Европа.

Сред другите страни със силен ръст на инвестициите са Португалия (270%) благодарение на силното четвърто тримесечие и Швейцария (362,5%).

В региона на Централна и Източна Европа обаче е отчетен спад на инвестициите въпреки ръста с 43,1% в Чехия. Обемът от сделки в скандинавските страни се е свил въпреки повишената активност във Финландия (+166%).

Доходността от инвестиции в хотели в Европа се е свила на редица ключови пазари през четвъртото тримесечие, отразявайки силното търсене от инвеститорите. Сред пазарите, отчитащи спад на доходността са Амстердам, Атина, Милано, Париж, Дъблин и Хелзинки.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Цените на наемите в Ню Йорк достигнаха исторически връх