Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Инвеститорите в бизнес имоти в Европа очакват пазарът да достигне пик до 2019 г.

Повечето играчи на пазара вече не са толкова толерантни към риска според проучване

Инвеститорите в бизнес имоти в Европа очакват пазарът да достигне пик до 2019 г.

Снимка: FreeImages.com

Повече от три четвърти от инвеститорите в недвижими имоти в Европа очакват настоящият пазарен цикъл да продължи поне до 2019 г., показват резултатите от проучване на Union Investment, цитирани от онлайн изданието ipe.com.

Данните показват, че 75% от анкетираните 168 професионални инвеститори не очакват пазарът да достигне своя връх преди 2019 г. Общо 43% от тях смятат, че пазарът ще достигне максимума си дори по-късно.

Резултатите от проучването показват още, че 71% от инвеститорите в Германия и 74% от тези във Великобритания се стремят към нискорискови подходи за инвестиции. Делът им се увеличава значително в сравнение с предишното подобно проучване отпреди 6 месеца.

Толерантността към риска все още е по-висока във Франция, където 59% от инвеститорите заявяват, че очакват да постигнат по-ниска възвръщаемост при същото ниво на риск, а 41% поемат по-голям риск, за да постигнат целите си за възвръщаемост и доходност.

Почти една трета от анкетираните инвеститори са песимистично настроени за атрактивните възможности на пазара на офиси през следващите 12 месеца. Малко над половината от анкетираните не виждат и достатъчно възможности в търговския сегмент от пазара на бизнес имоти.

Данните показват, че много от инвеститорите търсят алтернативни възможности, като например студентските жилища, в условията на намаляващи възможности в традиционните сектори.  

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от По света
Наемите на първокласни офиси на водещите пазари в Европа достигат нови рекорди