IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy’s се реши да продава имоти в подкрепа на финансовите си резултати

Веригата нае Brookfield Asset Management да изготви план за продажбата на около 50 обекта

11:42 | 11.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

След като отчете пореден спад на продажбите през последното тримесечие, най-голямата верига магазини в САЩ - Macy’s Inc., най-сетне се реши да се възползва от имотите си, за да подкрепи финансовите си резултати.

Компанията е наела Brookfield Asset Management да подготви план за продажбата на около 50 магазина. Консултантите ще имат ексклузивни права да работят по плана през следващите две години, съобщава Bloomberg, като се позовава на съобщение на веригата.

Освен магазини, Macy’s планира да продава и незастроени терени, които притежава, както и да преотдава дългосрочно наети помещения. Повечето от обектите са в търговски центрове.

Споразумението с Brookfield е сигнал, че американският търговец вероятно ще става все по-агресивен по отношение на капитализирането на имотните му активи, отбелязва информационната агенция. Други вериги – например Sears Holdings Corp. и Darden Restaurants Inc., вече се възползваха от имотите си, като формираха специализирани фондове – опция, която Macy’s поне досега старателно избягваше.

Акциите на веригата поскъпнаха на борсата в Ню Йорк с 6,6% до 40,9 долара. От началото на годината ръстът достига 9,7%.

Тази година търговецът направи серия промени в ръководството си и представи план за оптимизиране на магазинната мрежа, за да се съсредоточи върху най-добре представящите се обекти, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още