IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vonovia ще загуби до 25 млн. евро от планираното замразяване на наемите в Берлин

Това съставлява около 10% от приходите на компанията от наеми в германската столица

13:25 | 26.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската имотна компания Vonovia съобщи, че приходите от наеми от портфейла й в Берлин може да намалеят с 20 до 25 млн. евро (22-28 млн. долара) през 2020 г. заради плановете на властите в германската столица да въведат лимит върху наемите, съобщава Ройтерс.

Това съставлява около 10% от приходите на компанията от наеми в германската столица и 1% от общите й приходи от наеми, уточнява Vonovia.

„Прогнозите за 2019 г. остават непроменени, тъй като се очаква текущата финансова година да не бъде повлияна от планираните законодателни мерки в Берлин“, съобщи компанията.

Берлинският ежедневник Tagesspiegel информира, че властите в града планират да въведат таван на наемите от 7,97 евро на квадратен метър на месец в рамките на плана за тяхното замразяване, договорен по-рано тази година.

Властите в Берлин решиха през юни да замразят наемите за пет години след оплаквания от местни жители, че градът им, който преди време беше смятан за достъпен за наемателите, повишава цените.

Анализатори съобщиха, че мярката, защитавана от левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), която управлява Берлин заедно със Зелените и крайнолявата партия „Левица“, може да задълбочи жилищната криза в Германия, тъй като ще отблъсне инвеститори в недвижими имоти, желаещи да строят в градски центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още