Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

WeWork планира още съкращения на служители

Главният изпълнителен директор на компанията за споделени офис пространства е уведомил служителите, че преструктурирането е неизбежно

WeWork планира още съкращения на служители

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на WeWork Сандип Матрани е уведомил служителите на компанията, че плановете за нов кръг съкращения ще бъдат финализирани до края на май след задействането на нова програма за съкращаване на разходите на работещия на загуба доставчик на офис площи, съобщават двама запознати източници, цитирани от Financial Times.

Следващият кръг от съкращения може да засегне над 1000 служители на компанията, в която работят около 10 хил. души, съобщават запознатите с плановете източници. Компанията вече закри хиляди работни места на фона на усилията й за намаляване на разходите. Миналата година WeWork съкрати 2400 души.

Служители са попитали дали тези от тях, които оперират над 700 локации, известни като общност мениджъри, ще бъдат включени в съкращенията.

Още по темата
Матрани, който стана главен изпълнителен директор на WeWork през февруари, не е уточнил броя на планираните съкращения и кои служители ще бъдат засегнати. Запознати източници съобщиха, че той вероятно ще предприеме големи съкращения, за да избегне болката от няколко по-малки.

„За да е ясно, гледаме всички части на компанията. Въздействието ще бъде по регион и функции и някои екипи може да бъдат по-засегнати от други“, казва Матрани. „За да е успешен бизнесът, преструктурирането е неизбежно“, допълва той.

Имотната компания беше силно засегната от коронавирусната пандемия. Някои наематели отказват да плащат наем или са поискали прекратяване на месечните им договори. Матрани обаче е уведомил служителите, че очаква WeWork да постигне някои от прогнозите си догодина, включително печалба преди лихви, данъци и амортизации.

Компанията, която е подкрепяна от японския телекомен и технологичен гигант SoftBank, променя разпределението на офисите си, за да предотврати разпространението на COVID-19. Тя също така опитва да предоговори стотици договори за наем със собствениците на имотите, за да намали разходите.

Инвеститорите в облигации обаче остават скептични към възможностите й да издържи на кризата и дълговите ценни книжа на WeWork се търгуват дълбоко на негативна територия. Компанията приключи 2019 г. с ликвидни средства от 4,4 млрд. долара.

Марсело Клор, изпълнителен председател на WeWork, който е и главен оперативен директор на SoftBank, също е участвал в разговора със служителите на компанията във вторник. 

SoftBank е „напълно решена да гарантира, че WeWork ще излезе от кризата и ще постигне успех“, е заявил той. „Но няма съмнение, че това ще изисква от нас да направим големи жертви. Искам да съм ясен, планираме да ускорим програмите си за съкращаване на разходите и да бъдем много по-гъвкава организация“, е допълнил той.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Контролът върху наемите в Берлин се оказва катастрофа