IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

American Airlines иска да прекрати лизинга за 24 самолета, за да спести разходи

Компанията смята, че по този начин ще ускори обновяването на флотата от самолети

18:56 | 30.11.11 г.
American Airlines иска да прекрати лизинга за 24 самолета, за да спести разходи

American Airlines иска да прекрати договорите за лизинг на 24 самолети и двигатели, за да съкрати разходите, след като AMR Corp - компанията-собственик на авиолиниите, подаде молба за защита от кредитори.

AMR Corp съобщи, че е направила достатъчно поръчки на нови самолети, а прекратяването на лизинга ще й позволи да ускори обновяването на флотата, съобщи CNBC.

В документите за защита от кредитори компанията е посочила, че е сключила лизинговите договори, предимно за самолети McDonnell Douglas DC-9, тъй като е очаквала значително по-сериозно търсене на въздушния транспорт.

“С продължаващия спад на икономиката и пътуванията обаче същите тези самолети и двигатели вече имат много по-малка стойност в сравнение с пазарната и не са необходими за операциите на компанията”, посочва собственикът на авиолиниите.

В документацията обаче не се посочва каква сума ще бъде спестена от прекратяването на лизинговите договори.

Авиокомпанията разполага с флота от около 600 самолета. Според превозвача по-голямата част от оборудването в момента не е в експлоатация и се съхранява в Ню Мексико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още