Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Американският бизнес има най-малкия дял от данъците от поколение насам

Най-голяма част отново се пада на гражданите с около 57% от общите постъпления спрямо 7,6% за компаниите

Американският бизнес има най-малкия дял от данъците от поколение насам

Снимка: Ройтерс

Американските компании имат най-малкия дал от федералните данъчни приходи от едно поколение насам, съобщава Bloomberg.

Това е едно от заключенията на доклада за приходите от данъци за 2018 г. на Федералната данъчна служба на САЩ, публикуван в понеделник. През съответната данъчна година са били обработени над 250 млн. данъчни декларации и са събрани близо 3,5 трлн. долара федерални данъци, изплатени от бизнеса и домакинствата.

Още по темата

Според данните все по-малка е тежестта, която пада върху отделните лица. Техните данъци върху доходите са в размер на около 1,95 трлн. долара или 57% от общите приходи.

Други 33% идват от данъци върху заетостта. Корпорациите обаче са платили само 7,6% от общите приходи – най-ниският дял най-малко от 1960 г., става ясно от данните на Федералната данъчна служба.

След корекциите с връщанията на данъци делът може да се окаже дори още по-малък. Бизнесът е получил обратно над 60 млрд. долара, с което събраната нетна сума възлиза на около 202,7 млрд. долара.

Докладът на федералната служба също така предоставя информация за настроенията на данъкоплатците и данъчните проверки. Близо две трети от респондентите са отбелязали, че са съгласни с твърдението, че е тяхно задължение на граждани да си плащат данъците, като дори още по-голям дял смята, че не е приемливо да се мами, когато става въпрос за задълженията към държавата.

Въпреки това има и някои изключения, като близо трима на веки 100 данъкоплатци смятат, че е приемливо да се мами „колкото се може повече“.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
5
 
4
преди 1 месец
Като не събират пари от най-богатите си, събират пари от балъцците по цял свят, колекциониращи зелени хартийки с холивудско покритие....
1
 
7
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
политиката на Фашингтон доближава страната все по-близо до името му!
0
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Сега се чудя дали в тая статия ще се появи шизото да обяснява колко велик е великия мъж :D
Но като цяло е добър президент, за най-богатия 1% :D
5
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Данъците се въвеждат с идеята да таксуват богатите като се плащат от средната класа понеже няма какво съществено да се взема от бедните. Като аз смятам този подход за приемлив, не е оптимален но върши работа.

Още от САЩ
Тръмп: Фед е едно инатливо дете