IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси гонят нови върхове в началото на седмицата*

Основният бенчмарк Dow Jones вече е с преднина от над 5000 пункта от началото на 2017 г.

18:03 | 18.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните индекси на Wall Street отвориха първата сесия за седмицата с нови върхове, окрилени от очакването за финализирането на данъчната реформа в САЩ.

Основният бенчмарк Dow Jones се повиши с 0,78% до 24 844,05 пункта, като по този начин отчита нарастване от началото на годината с повече от 5000 пункта. Широкият показател S&P 500 малко след началото на търговията отчете ръст от 0,66% до 2 693,58 пункта и достигайки ръст от 20% от началото на годината. Технологичният Nasdaq прибавя 0,80% към стойността си до ниво от 6 992,37 пункта. Най-добре се представят банковия и технологичния сектор.

Акциите на  Amplify Snack Brands поскъпнаха със 70% до 11,94 долара, след като стана ясно, че американският производител на захарни изделия The Hershey Co, популярен със своите едноименни шоколади, се готви да купи компанията за солени закуски за сумата от 1,6 млрд. долара.

Данъчната реформа в САЩ, която е последното важно събитие за пазарите за тази година, се очаква да увеличи корпоративните печалби, да доведе до по-големи обеми обратно изкупуване на акции и повишаване на дивидентите. 

Републиканците и демократите в двете камари на Конгреса на САЩ се споразумяха по обща версия на спорния законопроект за най-голямата данъчна реформа в страната от 30 години.Той предвижда корпоративният данък да бъде намален от 35 на 21 процента. Очаква се двете камари да гласуват общата версия през тази седмица.

„Ралито на пазара ще продължи на база убеждението, че Конгресът ще приеме реформата“, коментира Робърт Павлик, главен инвестиционен стратег в нюйорската компания SlateStone Wealth, цитиран от Ройтерс.

*Информацията е актуална към 17:14 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още