IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън обмисля бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин

Дипломатическият бойкот е предвиден като начин да се отговори на нарушенията на човешките права от страна на китайското правителство, споделят източници

21:45 | 18.11.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът на САЩ Джо Байдън. Снимка:&nbsp;</p>

Президентът на САЩ Джо Байдън. Снимка: 

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че обмисля дипломатически бойкот на зимните олимпийски игри в Пекин през следващата година.

„Това е нещо, което обмисляме“, призна американският държавен глава пред журналисти в кулоарите на срещата с канадския премиер Джъстин Трюдо, цитиран от Market Watch. 

По-рано тази седмица Washington Post съобщи, че се очаква администрацията на Байдън да обяви, че нито той, нито други служители на американското правителство ще присъстват на игрите в Пекин. Източници споделят, че дипломатическият бойкот е предвиден като начин да се отговори на нарушенията на човешките права от страна на китайското правителство, без да се засягат американските спортисти.

Преди това CNBC сподели информация, че китайският президент Си Дзинпин може да покани Байдън на Игрите. Говорител на американската администрация заяви по време на пресконференция след виртуалната среща между двамата лидери, че държавниците не са обсъждали предстоящата Олимпиада.

През май председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси призова международната общност за дипломатически контрол на спортното събитие през 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
elinelinov
преди 2 години
Тоя престъпна *** винаги има за къкво да обвинява останалите страни. Повече от 200 години имат само две политически парти. Защо нямат по-вече партии?. Защото законът им забранява да се регистрират политически партии ( можете да проверите) и това е " демократично".Както казваше Президент им Р.Рейгън " С години гласувах за двете партии и знам,че между тях няма никаква разлика". Малък кръг хора ( представвителите на големите корп.) избират своя кандидат след което казват на Американският народ " От двата кандидата изберете единият " и всичко това е " най-демкратично" и пример за другите страни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още