Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Boeing очаква въздушният трафик да се върне към нивата от 2019 г. до три години

На китайския пазар има място за редица големи играчи, в това число Boeing, Airbus и Commercial Aircraft, посочват от американския концерн

Boeing очаква въздушният трафик да се върне към нивата от 2019 г. до три години

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската самолетостроителна компания Boeing Co. прогнозира, че авиоиндустрията ще се възстанови до нивата отпреди пандемията в рамките на две до три години, стимулирана от подобрението на вътрешния пазар в Китай и в някои части на Европа, съобщава Bloomberg, цитирайки ръководителя на китайските операции на концерна. 

Още по темата

Разминаването в темпа на ваксинация срещу коронавирус в различните страни и връщането на някои ограничителни мерки ще създадат някои пречки пред сектора, но „очакваме през следващите от две до три години авиационният пазар да се възстанови напълно до нивата от 2019 г.“, заяви президентът на Boeing China Шери Карбъри в кулоарите на авиационното шоу Airshow China 2021.

Карбъри добавя, че Boeing работи в тясно сътрудничество с китайската Администрация за гражданска авиация (CAAC) по отношение на повторното разрешение за експлоатация на модела 737 MAX.

Китай, първата страна, която забрани полетите с този модел след двете катастрофи през 2019 г., все още не предоставя разрешение за полети на този вид самолети, въпреки че през август в страната беше извършен пробен полет. Други пазари в Азия, включително Индия и Сингапур, дадоха зелена светлина на Boeing 737 MAX.

„Ние седяхме рамо до рамо и отговаряхме на техническите въпроси и ще продължим да правим това, докато CAAC не се убеди, че MAX може отново да лети безопасно“, изтъква Карбъри. „Отговаряме на всичките им въпроси и успоредно с това оставаме близо до нашите клиенти и им помагаме да бъдат готови да върнат в небето своите самолети и да получат допълнителни MAX“, добавя тя.

Boeing предостави смела прогноза за китайския авиационен пазар в рамките на миналата седмица, когто заяви, че очаква търсенето на самолети от авиокомпаниите в страната да достигне 8700 броя до 2040 г., утроявайки размер на търговската флотилия в Китай.

Според Карбъри китайският пазар е толкова голям, че на него има място за редица големи играчи, в това число Boeing, европейската Airbus и местната Commercial Aircraft Corp.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow започва декември с ръст от близо 300 пункта*