IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на САЩ ще расте със скромно до умерено темпо

Според данните от Бежовата книга на Фед промишлеността и потреблението се движат нагоре

11:04 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Икономиката на САЩ ще расте със скромно до умерено темпо

Американската икономика ще продължи да расте със „слабо до умерено“ темпо. Това е прогнозата на Федералният резерв на САЩ от вчера, съобщава Market Watch. Председателят Бен Бернанке сподели, че паричната политика на централната банка ще остане гъвкава. В своето изявление от вчера Бернанке сподели, че няма предварителен план за изкупуването на активи.

Икономическият доклад на Федералния резерв, известен като Бежовата книга, показва, че промишлеността се е разширила, а потреблението се е съживило. Икономиката на страната ще продължи да расте със скромно до умерено темпо, а темпът на растеж в секторите на недвижимите имоти и строителството ще бъде от умерен до устойчив.

В Бежовата книга се събират по-важните цели и задачи пред американската икономика, които помагат на Фед при вземането на решение относно нивото на основния лихвен процент. Фед обеща да държи лихвите близки до нулата, поне докато безработицата спадне под 6,5%.

Данните потвърждават оценките от Бежовата книга. Те се базират на информация, събрана преди 8 юли. През второто тримесечие на годината индустриалното производство нарасна с 0,6% на годишна база, докато през юни ръстът в продажбите на дребно е бил незначителен. Цените на имотите обаче се покачват. След обявените данни индексите на Wall Street регистрираха леки повишения във вчерашната сесия.

В Бежовата книга се посочва още, че докато не се ускори процесът по наемането на нова работна ръка, то ще бъде трудно да се назначават работници на пълен работен ден. Според някои анализатори нормативната уредба в здравеопазването, обикновено наричана Obamacare, е причината работодателите да не желаят да наемат работници на пълен работен ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още