IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата на представителите в САЩ гласува данъчната реформа на Тръмп

Американският президент "мотивира" конгресмените преди вота, целта му е промените да се приемат до края на годината

21:32 | 16.11.17 г. 2
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Камарата на представителите в САЩ одобри законопроекта за промени в американския данъчен кодекс, с което целта на президента Доналд Тръмп за реформи се приближава към осъществяване, съобщава MarketWatch.

Законодателите приеха законопроекта с 207 гласа „за“ и 205 „против“.

Текстовете предвиждат намаляване на корпоративния данък от 35% до 20% през следващата година, намаляване на данъчните категории от 7 на 4, отмяна на данъка върху имуществото и преминаване към териториална данъчна система, в която компаниите се облагат с данък при получаване на приход.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън, републиканец от щата Уисконсин, коментира, че законопроектът ще доведе до "повече работни места, по-високи заплати, по-добро заплащане на домакинствата".

Нито един от демократите в Камарата не подкрепи текстовете. Общо 13 републиканци също гласуваха „против“, защото не са съгласни с някои от промените.

Законопроектът трябва да премине през още няколко стъпки преди да влезе в сила и се изправя пред сериозни непосредствени предизвикателства, посочва изданието. Едно от тях е финансовата комисия на Сената и гласуване от самия Сенат.

Камарата на представителите и Сенатът накрая трябва да се споразумеят по един текст, който да изпратят на Тръмп за подпис.

Междувременно днес преди вота американският президент се срещна с конгресмените републиканци от Камарата при закрити врата. Според различни източници той ги е „мотивирал“ да подкрепят законопроекта.

Целта е данъчната реформа да мине през законодателния процес до края на годината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
Иван Митев
преди 6 години
При наличието на грешката в американската парична политика, колкото по-добро данъчно облагане се прилага в САЩ, толкова по-силен потенциал за дългови кризи се създава и щетите са по-болезнени.Досега президентът Тръмп отлага своя провал чрез заплащане на щетите от грешката в паричната политика с пари от нови заеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 6 години
ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още