IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко спечели ръководството на Morgan Stanley от ралито в банковия сектор в САЩ?

След победата на Тръмп на президентските избори цената на акциите на банката стигнаха 16-месечен връх

22:47 | 15.11.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Ръководството на Morgan Stanley е спечелило 10,5 млн. долара през миналата седмица, упражнявайки опции и продажба на акции, повечето от които спечелиха от ралито на банковите акции след изборите в САЩ, съобщава Ройтерс.

Ръководителите на банката се насочили към продажба, след като акциите на  Morgan Stanley, които през последните 12 месеца се търгуват на цена от около 22 долара на акция, обърнаха посоката и се превърнаха в най-добре представящите се от всички шест най-големи американски банки от началото на годината. Книжата на банката затвориха в понеделник на цена от 39,35 долара.

Ройтерс посочва още, че изпълнителните директори на други големи американски банки не са сключили подобни сделки, дори и след като банковите акции в САЩ тласнаха Dow до невиждан връх след победата на републиканския кандидат Доналд Тръмп на президентските избори.

Главният изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман е спечелил 2,94 млн. долара миналия петък. Горман е продал 200 хил. акции на цена от 37,70 долара и упражнил 200 хил. опции за покупка на цена от 22,98 долара.

Президентът Колм Келехер упражнил 222 713 опции на цена от 22,98 долара и след това продал 115 167 акции на цена от 37,92 долара на акция и 64 127 акции на цена от 38,71 долара.

Говорител на Morgan Stanley отказа да коментира.

Акциите на банката поскъпнаха със 17 на сто след победата на Тръмп, достигайки най-високото ниво през последните 16 месеца.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Предизборната психоза че светът ще рухне , ако изберат Тръмп дава резултата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
shinawatra
преди 7 години
Каква е връзката между Морган Стенли и Тръмп?? Извинявам се за тъпия въпрос...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още