IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите американски мита срещу Китай вече са в сила

Увеличението е от досегашните 10% на 25%

08:58 | 10.05.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

От днес САЩ въвеждат рязко увеличение на митата за внос на стоки от Китай за над 200 млрд. долара. Увеличението е от досегашните 10% на 25%. Новият регламент влезе в сила в петък малко след полунощ местно време, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Въпреки това продължават преговорите за търговско споразумение между САЩ и Китай във Вашингтон, в опит да се намери решение на конфликта. Първият кръг от последните преговори приключи в четвъртък вечерта. Конкретни резултати не бяха оповестени, освен договорката преговорите да продължават и в петък, заявиха от Белият дом.

Търговският представител на САЩ Робърт Лайтайзър и американският министър на финансите Стивън Манучин обсъдиха процеса с президента на САЩ Доналд Тръмп. Впоследствие двамата се срещнаха за работен обяд с ръководителя на китайската делегация, вицепремиера Лу Хъ, на която са се разбрали да продължат дискусиите тази сутрин.

Разговорите са продължили около 90 минути. Участниците в срещата не направиха изявления пред журналисти.

В 00.01 часа американско време (04.01 часа по Гринуич, 07.01 часа българско време) влязоха в сила новите американските вносни мита за китайски стоки на стойност 200 милиарда долара. Особено тежко засегнати ще са потребителски стоки като мобилни телефони, компютри, дрехи и играчки, отбелязва Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 14 rate down comment 5
das
преди 4 години
Американците още малко като българите ще ги направят. В смисъл като си купят нещо от Китай и да ги дерат, при тях засега само с 25%, а при нас сме 7% мито + 20% върху цялото с митото, т.е. около 28-29% общо. Интересно е, защото там не са свикнали да дерат от обикновените хора като при нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 18
nkavrakov1982
преди 4 години
Страхотна новина. Китайците трябва да платят, за технологиите които ползват и, а кражбите на иновации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още