IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите придобивки подобриха финансовия реузлтат на Nasdaq

Приходите на борсовия оператор за третото тримесечие растат с 23% до 503 млн. долара, а печалбата се увеличава с 27% до 113 млн. долара

15:48 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Новите придобивки подобриха финансовия реузлтат на Nasdaq

Печалбата на Nasdaq OMX Group за третото тримесечие на годината се увеличава с 27%, пише MarketWatch. Приходите на базирания в Ню Йорк борсов оператор бяха подкрепени от редица осъществени придобивания, въпреки че разходите му също нараснаха.

Печалбата на компанията е 113 млн. долара, или 66 цента на акция, което е повече от печалбата в размер на 89 млн. долара, или 52 цента на акция, година по-рано. Приходите пък възлизат на 506 млн. долара и растат с 23% на година.

Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха печалбата на една акция да бъде 62 цента при приходи от 503 млн. долара.

Общите оперативни разходи също се повишават – с 26% до 304 млн.долара при ръст на възнагражденията от 33%.

Борсовият оператор, като повечето си конкуренти, се спусна по наклонена плоскост в търговията с акции на индивидуалните инвеститори и управляващите мениджъри. Това накара Nasdaq да се преориентира към други бизнес сегменти, които не са толкова зависими от търговията с акции.

Борсовата активност на американските фондови пазари през 2009 г. достигна рекорден връх от средно 9,8 млрд. броя изтъргувани акции на ден, но от тогава до днес обемът на оборота непрекъснато намалява.

През юли Nasdaq приключи сделката за придобиването на електронната платформа за търговия с американски държавни облигации eSpeed, предоставяйки на борсовия оператор достъп до пазара на американски облигации. През май пък Nasdaq придоби бизнеса на Thomson Reuters за връзки с инвеститорите, връзки с обществеността и мултимедийни услуги за 390 млн. долара.

От началото на годината акциите на Nasdaq OMX Group поскъпват с 34%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още