IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ гласува санкции срещу "Северен поток 2"

Те са част от одобрения законопроект за отбрана за следващата година

22:52 | 17.12.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сенатът на САЩ гласува днес за налагане на санкции срещу руския газопровод "Северен поток 2", който според Вашингтон засилва влиянието на Русия в Европа, но е смятан от защитниците си за стратегически за доставките на природен газ за Стария континент, предаде AFP.

Санкциите са част от одобрения законопроект за отбрана за 2020 г. В него са включени и санкции срещу проекта "Турски поток", отбелязва ТАСС.

Наказателните мерки, срещу които се обяви Европейският съюз, са насочени срещу компании, свързани с изграждането на газопровода по дъното на Балтийско море, който заобикаля Украйна. Той ще увеличи доставките на газ пряко от Русия за Германия и се очаква да влезе в експлоатация през следващите месеци.

Гласуваният бюджет за отбрана на САЩ възлиза на 738 милиарда долара и е един от най-големите в историята на страната. Очаква се тази седмица документът да бъде подписан от американския президент Доналд Тръмп.

В одобрения днес общ пакет от закони са включени и законови разпоредби, чиято цел е да бъдат наказани Русия, Турция и Китай. Съдържат се и строги мерки срещу сирийското правителство и тези, които го подкрепят.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis20
преди 4 години
дреме ни на фара за санкциите на Сашево, ей са ше получат и те едни санкции ше ги еббба и у специалистите .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Да, в държавната политика принципът е точно такъв: Дай си ми куклите, на ти си парцалките...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 7
karadjata
преди 4 години
интересно ми е как ще се отразят на България санкциите на турски поток от който и ние ще получаваме газ. ако това ни засегне икономически какво правим със самолетите F16 ? логично е да се откажем от тях като контра мярка. Ооо забравих та ние вече си ги платихме. И какво става сега, хем санкции срещу турски поток (губим кинти) че и тръбопровод строим за тоз поток (още кинти губим) а си купихме 8 броя F16 без да ни трябват, които може и да не видим ако не се откажем от турски поток но сме си платили май сме най прецакания народ на света. разбира се да не забравяме че всичко това е благодарение на Бойко Борисов любимия вожд на отечеството и баща на всички българи. Бащицата ...хвала да живее вечно. още няколко години така и ще сме .....пустинята на Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 27
Стоян Петров
преди 4 години
Препечатвате все едни и същи щуротии. Северен поток 2 не е предназначен за Германия, защото само 20% от предвижданите доставки са за тази страна. Останалите 80% са за Eugal, който води в ЦИЕ и най-вече в Баумгартнер Австрия. Германски фирми строят Eugal, германски фирми произвеждат и доставят тръбите, германска фирма е мажоритарен собственик на оператора. Европейска фирма строи СП-2, европейски фирми имат дял в СП -2, европейски фирми имат дял в находищата от които ще се добива суровината. Е, германските и европейските фирми ще разберат, че така не се прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 23
Стоян Петров
преди 4 години
Препечатвате все едни и същи щуротии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 13
national power
преди 4 години
Как ще накажеш половината свят?Че на всичкото отгоре и по силен от теб???В САЩ са изпер..кали тотално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още