IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартират сесията с ръст, окрилени от оптимизма в търговията*

Американските компании може да получат лицензи за търговия с Huawei съвсем скоро, обяви американският министър на търговията

17:55 | 04.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират борсовата сесия в понеделник на зелена територия, след като инвеститорите бяха завладени от нов оптимизъм относно развитието на търговските отношения между САЩ и Китай, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава със 130 пункта, или 0,48%, до ниво от 27478,16 пункта. Широкият измерител S&P 500 нараства с 0,43%, или 13 пункта, до ниво от 3079,81 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,50%, или 40 пункта, до ниво от 8428,44 пункта.

Министър на търговията на САЩ Уилбър Рос заяви в неделя, че американските компании ще получат дългоочакваните лицензи за осъществяване на тъговия с китайския телекомуникационен гигант Huawei „съвсем скоро“. Рос съобщи това, след като Китай потвърди в петък, че консенсусът по търговските преговори със САЩ е бил постигнат.

Пекин и Вашингтон водят търговска война повече от година, но очакванията за постигане на сделка се засилиха, след като миналия месец президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че и двете страни са стигнали до „много съществено“ търговско споразумение, което се очаква да бъде подписано по-късно през ноември.

Междувременно сезонът на корпоративните отчети до голяма степен се оказа по-добър от очакваното. Данни на FactSet показват че отчетите на 75% от 360-е компании в индекса S&P 500 надминават прогнозите на анализаторите.

Under Armor обяви в понеделник печалба за последното тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите. Въпреки това акциите на компанията поевтиняха с повече от 11%, след като тя намали прогнозата си за печалбата за 2019 г., като се позова на понижаване на наличностите и проблеми с директните си клиентски канали.

Uber Technologies и Shake Shack са сред компаниите, които трябва да представят отчетите си след края на борсовата търговия в понеделник.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчитат спад до съответно 1,773% и 2,262%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, бележи ръст от 0,11% до ниво от 97,35 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,12 на сто при 1,1152 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се повишава със 78 цента до 62,50 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 1,68 долара до 56,89 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,15% до ниво от 1509,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:18 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още