IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват без единна посока в очакване на срещата между Си и Тръмп*

Индексът S&P 500 отчита ръст, давайки надежда, че може да прекъсне серията от четири поредни сесии на спад

18:20 | 27.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски борсови индекси стартират днешната сесия без единна посока и в очакване на развитие на търговските преговори между САЩ и Китай от срещата между държавните лидери на двете страни в Япония, съобщава CNBC. 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,07 на сто до 26 518,50 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,38% до 2924,76 пункта, с което дава надежда, че може да прекъсне серията от четири поредни сесии на понижения.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредва с 49,30 пункта, или с 0,62%, до 7959,27 пункта.

По-рано днес Wall Street Journal съобщи, че темпът на икономически растеж в САЩ остава 3,1% през първото тримесечие и според последното четене на данните.

Растежът през първите три месеца в САЩ беше по-висок от отчетените 2,2% през четвъртото тримесечие на миналата година. Икономистите обаче предричат растежът да се забави през второто тримесечие на тази година. Според прогнози, публикувани в сряда, очаква се БВП да се повиши с 1,9% през периода април – юни.

Основната тема във фокуса на инвеститорите е срещата между Доналд Тръмп и Си Дзинпин, която се очаква да се осъществи в събота в Осака, като част от форума на Г-20. Пазарите внимателно ще следят всеки един сигнал за евентуално потушаване на напрежението между САЩ и Китай и постигане на търговско споразумение.

сащ сащ

По-рано днес Bloomberg съобщи, че няколко служители на китайската телекомуникационна компания Huawei Technologies Co. са сътрудничили по най-малко 10 изследователски проекта с китайските въоръжени сили през последното десетилетие, което индикира за по-тесни връзки на концерна с военните в страната, отколкото досега признаваше производителят на смартфони и мрежово оборудване.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 2,031% и 2,553%.

При валутната търговия, доларовият индекс отчита ръст от 0,01% до 96,22 пункта.

На фючърсните пазари цената на международния петролен бенчмарк Брент се понижава с 61 цента до 65,88 долара за барел, докато тази на американския West Texas Intermediate отчита спад от 35 цента до 59,03 долара за барел.

Златото също поевтинява, като неговата цена се понижава с 0,6 на сто до1406,50 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:35 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още