IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват сесията разнопосочно заради несигурност в търговията*

Dow Jones отбелязва лек ръст, а S&P 500 и Nasdaq се озовават на червена територия в началото на сесията

17:49 | 14.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват разнопосочно новата сесия. Причината са появилите се днес нови притеснения около постигането на търговско споразумение между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average се покачва с 11 пункта, или 0,07% и достига ниво от 26 832,73 пункта.

Широкият измерител S&P 500 бележи спад от 0,09% до ниво от 2969,58 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,12% до ниво от 8057,91 пункта.

Очаква се утре да излязат отчетите за третото тримесечие на Citigroup, Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase и Wells Fargo. Анализатори очакват компаниите, включени в индекса S&P 500, да отбележат спад на печалбата си с 4,6% на годишна база.

По-рано днес Bloomberg News съобщи, че Китай иска да проведе допълнителни търговски преговори, преди да подпише онова, което президентът Доналд Тръмп определи в петък като „много съществена сделка.“ Не е ясно дали допълнителните разговори ще се проведат в Пекин или Вашингтон.

Като част от предварителната сделка Китай ще закупи американски селскостопански продукти на стойност между 40 и 50 милиарда долара. Китай също така се съгласи да разреши проблемите около интелектуалната собственост, повдигнати от САЩ. В замяна на това Вашингтон ще се откаже от увеличението на митата, предвидено за тази седмица.

Тръмп каза, че постигнатата сделката е успешна, но отзивите в Китай за резултатите от преговорите не са толкова въодушевени. Китайските държавни медии съобщиха, че и двете страни са постигнали „значителен напредък“, но не използваха думата „сделка“ за изхода от разговорите.

Министърът на финансите Стивън Манучин заяви в понеделник, че макар и двете страни да са постигнали „съществен напредък“ миналата седмица, споразумението все още „подлежи на документиране“ и добави, че увеличението на митата, планирано за средата на декември, ще влезе в сила, ако до тогава не бъде постигната окончателна сделка.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 1,734% и 2,197%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се повишава до ниво от 98,45 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,18 на сто до 1,1021 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 1,43 долара до 59,20 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняват до 53,38 долара за барел.

Цената на златото се повишава с 0,11% до ниво от 1490,47 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още