Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Siemens-MHI вдигна офертата си за Alstom

Новoто предложение оценява енергийния бизнес на френската компания на 14,6 млрд. евро

Още по темата
Siemens и Mitsubishi Heavy Industries вдигнаха общата си оферта за енергийния бизнес на френската Alstom, отвръщайки на подобреното предложение на американската General Electric относно работните места, предава Ройтерс.

От Alstom заявиха, че Бордът на директорите й ще се събере до 23 юни, за да разгледа новите оферти.

Siemens-MHI и GE влязоха в битка на фона на усилията на френското правителство да запази контрола си върху стратегическия сектор и да защити местните работни места. 

Новата оферта на Siemens-MHI оценява енергийния бизнес на Alstom на 14,6 млрд. евро – с 400 млн. евро повече отпреди, като в кеш ще бъдат платени 8,2 млрд. евро (7 млрд. досега). Парите в брой, предложени от Siemens, се увеличавават от 3,9 на 4,3 млрд. евро, а тези от MHI – от 3,1 на 3,9 млрд.

Както и досега новата оферта предвижда Siemens да купи бизнеса с газови турбини на Alstom. MHI сега предлага да купи общ дял от 40% в три други бизнеса, които да обедини в холдинг, докато досега се предлагаше създаването на три джойнт венчъра

GE последно предложи 12,4 млрд. евро за цялата енергийна дейност на френската компания, като подобри значително предложението си по отношение на работните места.

По статията работи: Петър Нейков
Още по темата: САЩ Siemens GE Mitsubishi Heavy Industries Alstom

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Nasdaq отсрами Wall Street днес - с пореден рекорд