IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens-MHI вдигна офертата си за Alstom

Новoто предложение оценява енергийния бизнес на френската компания на 14,6 млрд. евро

11:29 | 20.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Siemens-MHI вдигна офертата си за Alstom

Siemens и Mitsubishi Heavy Industries вдигнаха общата си оферта за енергийния бизнес на френската Alstom, отвръщайки на подобреното предложение на американската General Electric относно работните места, предава Ройтерс.

От Alstom заявиха, че Бордът на директорите й ще се събере до 23 юни, за да разгледа новите оферти.

Siemens-MHI и GE влязоха в битка на фона на усилията на френското правителство да запази контрола си върху стратегическия сектор и да защити местните работни места. 

Новата оферта на Siemens-MHI оценява енергийния бизнес на Alstom на 14,6 млрд. евро – с 400 млн. евро повече отпреди, като в кеш ще бъдат платени 8,2 млрд. евро (7 млрд. досега). Парите в брой, предложени от Siemens, се увеличавават от 3,9 на 4,3 млрд. евро, а тези от MHI – от 3,1 на 3,9 млрд.

Както и досега новата оферта предвижда Siemens да купи бизнеса с газови турбини на Alstom. MHI сега предлага да купи общ дял от 40% в три други бизнеса, които да обедини в холдинг, докато досега се предлагаше създаването на три джойнт венчъра

GE последно предложи 12,4 млрд. евро за цялата енергийна дейност на френската компания, като подобри значително предложението си по отношение на работните места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още