IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Николов: Агресивната икономическа политика на Тръмп му помага за втори мандат

Преговорите с Китай ще балансират световната икономика, заяви финансистът

12:01 | 02.05.19 г.
Т. Николов: Агресивната икономическа политика на Тръмп му помага за втори мандат

Федералният резерв на САЩ (Фед) отново взе решение да запази основния лихвен процент в страната, въпреки желанието на президента Доналд Тръмп за понижение. Това изглежда е ясен знак за доброто развитие на икономиката и двете страни се превръщат в добри балансьори, заяви пред Bloomberg TV Bulgaria финансистът Тодор Николов.

„Когато системата е устойчива и няма рискове, е логично да не се предприемат съществени промени. Инфлацията се движи в приемливи нива под 2%. Имаме и устойчив икономически растеж“, коментира той за сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов. 

САЩ влизат в кампания за предстоящите президентски избори и по всичко личи, че Тръмп прави сериозна заявка за втори мандат, смята икономистът.

„Независимо от коментарите за президента Тръмп, неговите решения за американската икономика водят до положителни резултати. Моята прогноза е, че агресивната му икономическа политика увеличава шансовете за втори мандат“.

Преговорите за примирие с Китай по отношение на търговската война са водеща тема от доста време. Там надеждите са, че ще се стигне до балансирано решение, което да нормализира световната икономика, макар Тръмп да е особено непредвидим, смята Николов.

„Повишаването с 0,4% на БВП в Европа е добра новина, защото бележи 22 поредни месеца на икономически растеж. И то на фона на бежанската криза и Brexit“, допълни той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още