IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният сектор изведе Wall Street на зелена територия

Акциите на Netflix и Amazon поскъпнаха с над 2,5%

23:48 | 16.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса затвориха сесията в четвъртък на зелена територия, водени от технологичния сектор, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши  с 33,33 пункта, или с 0,14%, до ниво от 23 537,68 пункта. Широкият измерител S&P 500  добави 16,19 пункта, или 0,58%, до ниво от 2799,55 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 1,66%, или 139,19 пункта, до ниво от 8532,36 пункта.

Акциите на Netflix и Amazon поскъпнаха с над 2,5% до рекордни нива. Книжата на Netflix се търгуваха по-високо, след като от Goldman Sachs, повишиха целевата си цена за акцията.

„Тази седмица изглежда поставихме фокуса си обратно към това, което работи в този свят на работа от вкъщи“, каза Арт Хоган, главен пазарен стратег в National Securities.

"Лесно е да се каже, че пазарът е механизъм, който гледа напред, но когато чувате банките да говорят за резервите си и за загуби от заеми ... получавате реалните данни", каза Хоган.

По-рано в четвъртък стана ясно, че още 5,2 млн. американци са поискали помощи при безработица през миналата седмица, с което общият брой на заявленията през последния месец е достигнал 22 млн. броя.

„При 22 милиона души безработни сега въпросът е колко още може да се увеличи показателят“, заяви Майк Лоуенгарт, вицепрезидент в отдела за инвестиционна стратегия в E-Trade. „Днешните молби за обезщетения при безработица все още категорично показват нестабилността на пазара на труда“, добави той.

Индексът за бизнес условията, изчисляван от клона на Федералния резерв във Филаделфия достигна най-ниското си ниво от юли 1980 г. насам.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви в четвъртък, че в координация с други щати, ще остави „несъществения“ бизнес затворен до 15-и май.

Удължаването на блокадата идва дори след като процентът на хоспитализация в Ню Йорк е спаднал. Той идва и след като президентът Доналд Тръмп отново се застъпи за постепенно възобновяване на икономиката по време на пресконференция в сряда вечерта.

„Трябва да има баланс. Смърт се причинява и от поддържането на икономиката затворена“, заяви Тръмп от Белия дом. "Трябва да се върнем на работа", добави той.

Dow и S&P 500 остават с повече от съответно 20% и 17,9% под най-високите си стойности от февруари.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа е съответно до 0,617% и 1,215%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 100,14 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,70% на ниво от 1,083 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 50 цента до 28,19 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI  отчитат понижение  от  24 цента до ниво от 19,63 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от 0,32% до ниво от 1734,70 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още