Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Тръмп: Аз съм истински защитник на околната среда

Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката, твърди американският президент

Тръмп: Аз съм истински защитник на околната среда

Тръмп по време на изявата си в щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за „истински защитник на околната среда“, но въпреки консенсуса сред учените заяви, че не може да каже дали човешката дейност е причина за климатичните промени, предаде AFP, цитирана от БТА.

Още по темата

„Искам абсолютно чиста вода, искам възможно най-чист въздух, какъвто вече имаме, това се подобри за последната година", заяви президентът, без да уточни на какви данни се позовава.

„Аз съм истински защитник на околната среда. Много хора се усмихват, когато го чуят", добави президентът, който посети щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл.

„Ще имам най-чистия въздух. Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката", продължи той. На въпрос за климатичните промени, които в миналото е наричал "шега", президентът отвърна: "Има нещо, независимо дали се дължи на човешката дейност или не", продължи той.

През юни 2017 г. Тръмп оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата.

Според изчисления на учени от Харвардския университет правителството на Тръмп е отменило или започнало да отменя 76 закона и регламента за околната среда, с което фактически отхвърля целите за намаляване на парниковите газове, определени от предшественика му Барак Обама, отбелязва APP. 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (23)

   1| 2| 3    
0
 
1
 
23
Sokratus до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
... Сравнението ти с температурата на земята около 0-600 година от Н.Е., показва всякаква липса на дедуктивно мислене - събитие, причина, следствие , последствие! Да твърдиш, че след като тогава темпратурата е била висока, значи и сега няма проблем и не е от нас е мисли на ла.ик! Има основополагаща разлика между тогава и сега и тя е наличието на в пъти повече СО2 в атмосферата. Т.е. какво е било преди и сега може да се развие по коренно различен начин. И не сме били в такова състояние за да знаем, какво точно ще стане и как! Да може да се правим на, че не ни пука. Но това е пак като човекоподобните....
1
 
3
 
22
Sokratus до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Според твоите писания си нямаш понятие от климатология и от компютърни модели с които се симулира климата и се правят предсказания! Т.е. мнението, ако е твое е на ла.ик. За да може да се позовеш на нещо, трябват изследвания и много моделиране, предсказания, грешки и пак от начало!
Ти това със сигурност не го правиш, но и нямаш доверие на хората, които го правят, защото били "учени"! Това е класическа грешка на човек, който не прилага научни методи за развитие, ако го кара на принципа проба грешка!
На тоя принцип карат и човекоподобните май.муни, хора си предават знанието едни на други и го развиват! Върху това се крепи развитието на човечеството или поне на развиващите се общества! За това в науката се казва, с каква грешка се работи. За това казват какъв е шанса да достигнем еди каква си температура в еди коя си година! В техните климатично модели има пряка връка между количестово СО2 и температурата. Пак според техните изледвания последният път когато е имало такива високи нива на СО2 е преди милиниони години. ...
0
 
3
 
21
Sokratus до: Императорът
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Товаришч Импестор,
Тръмп е популист! Това не означава, че е *** или умен! И няма нужда да се сравняваш с някого за да виждаш, че лъже и прави на обратното!
Дедо Дони със сигурност не е тъъъъ.п, а колко е умен още не е доказано затова трябва криза. Но да се ловиш на плоските му обещания е тъпо! Т.е. онези които са малкоумни са тук и са негови последователи!
Сещай се кои са
хахахаха
1
 
4
 
20
khao до: Sakamano
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Най забавното е че след като написа : "само глупaците продължават тъпo и упорито да ги повтарят."
Веднага се появи доказателството...
2
 
4
 
19
khao до: Sakamano
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
реално, импа, аба и още двама трима само са по прозти от тръмп. А да си по умен от него не е нещо сложно, 90% от хората по света са така.

Още от САЩ
САЩ отчете най-големия в историята си месечен бюджетен дефицит