IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street не успя да се възстанови след вчерашните загуби

Най-зле се представиха енергийните компании, след като цените на суровия петрол се сринаха до най-ниските си нива за една година

00:27 | 14.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нестабилна търговия беляза днешния ден на Wall Street, след като търгуваните акции не успяха да върнат позициите си след вчерашните загуби, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се срина със 100.69 пункта до 25 286.49, а по-широкият индекс S&P 500 завърши с понижение от 0,2% до 2 722.18 пункта, като отбеляза четвъртия си спад.

Технологичният показател Nasdaq Composite обаче прибави 1,6%.

Най-зле се представиха енергийните компании, тъй като цените на суровия петрол се сринаха до най-ниските си нива от една година.

Слабото представяне на Applе от понеделник продължи, след като Lumentum Holdings, един от ключовите доставчици на компанията, намали перспективата си. Изпълнителният директор на Lumentum Алън Лоу каза в изявление, че един от най-големите му клиенти е поискал от компанията "съществено" намаление на пратките за продуктите си.

Това принуди Goldman Sachs да понижи прогнозите за продажбите на iPhone и намали стойността на акциите на Lumentum до намаляване на продажбите на iPhone от Goldman Sachs и до понижаване на акциите на Lumentum на J.P. Morgan.

Технологичният подсектор на S&P 500 затвори с повишение от 0,1% във вторник, след като записа корекция от 1% за деня. Nvidia и Advanced Micro Devices бяха сред най-добре представящите се технологични компании, съответно с увеличение от 5,2% и 3,1%.

борса борса

Във фокуса на на инвеститорите бе възобновяването на търговските преговори между Вашингтон и Пекин. По-рано през деня The Wall Street Journal съобщи, че американският финансов министър Стивън Манучин и китайският вицепремиер Лю Хъ са подновили преговорите преди срещата между президентите на двете страни Доналд Тръмп и Си Дзинпин по-късно през този месец.

"Основният проблематичен фактор в този пазар остава Китай, така че всяка позитивна новина в тази връзка е добре дошла за акциите“, смята анализаторът Ранди Фредерик от Charles Schwab Corporation.

Акциите напоследък са нестабилни, тъй като инвеститорите се борят с търговски страхове, породени от притесненията за повишаване на лихвените проценти и възможността за забавяне на световната икономика. Индексът Cboe Volatility index (VIX), смятан за най-доброто мерило за страховете на пазара, е скочил с повече от 67% през това тримесечие.

"Виждам по-голяма колебливост в края на годината", заяви Майкъл Джерагти, стратегически акционер в Cornerstone Capital Group. Според него спекулациите за решенията на Федералния резерв и политическия риск биха затвърдили тревогите на инвеститорите до края на 2018 г.

Цените на петрола се сринаха с над 7% във вторник, с което затвърдиха загубата на 12 поредни сесии, след като Доналд Тръмп призова членките от Организацията на страните износителки на петрол да запазят сегашната си политика на постепенно увеличаване на производството, което помага за спада в цените. ОПЕК и нейните съюзници обмислят нов кръг от съкращения в предлагането след срива на цените през последните шест месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още