Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Wells Fargo постигна извънсъдебна сделка с Fannie Mae за 591 млн. долара

Споразумението решава всички потенциални искове, възникнали преди 2009 г., за обратно изкупуване на ипотечни заеми, продадени на Fannie

Wells Fargo & Cо постигна извънсъдебна сделка на стойност 591 млн. долара с Fannie Mae за уреждане на претенциите, че банката е продавала токсични ипотечни облигации на контролирания от правителството заемодател, пише MarketWatch.

От Wells Fargo съобщиха, че споразумението решава всички потенциални искания за обратно изкупуване, отнасящи се до заеми, продадени на Fannie Mae, които са възникнали преди 2009 г.

Още по темата
Fannie и по-малкият ѝ събрат Freddie Mac подкрепят пазарите на жилища чрез закупуване на ипотечни кредити от банките, като след това ги продават на инвеститори под формата на гарантирани с ипотеки ценни книжа. По време на жилищния бум Fannie и Freddie разшириха значително ролята си на жилищния пазар чрез закупуване на частно емитирани бонове и инвестиции.

През 2008 г. Министерството на финансите на САЩ спаси Fannie и Freddie, които понесоха огромни загуби от спукването на имотния балон. Двете компании получиха финансиране от държавата на стойност повече от 150 млрд. долара, за да се задържат на пазара.

През последните месеци дружествата се превърнаха в много печеливши, като са в близост до изплащането на задълженията си към хазната.

Сделката с Wells Fargo дойде, след като наскоро Deutsche Bank обяви, че ще плати 1,93 млрд. долара за уреждане на дело, заведено от Федералната агенция за жилищно финансиране – институцията, която контролира Freddie и ​​Fannie.

В края на ноември Fifth Third Bancorp се съгласи да плати 25 млн. долара за уреждане на искове от Freddie Mac. Други банки, които наскоро постигнаха споразумения с Freddie или Fannie бяха SunTrust Banks Inc, Citigroup Inc и Flagstar Bancorp Inc.

По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street започва сесията предпазливо*