IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook увеличава с 50% присъствието си във Великобритания до 2017 г.

Социалната мрежа ще наеме още 500 нови служители, готви се за откриването на новата си централа в Лондон

10:02 | 22.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-голямата в света социална мрежа Facebook съобщи, че ще разшири присъствието си във Великобритания с 50 на сто до 2017 г., присъединявайки се към други технологични фирми от САЩ, които увеличат инвестициите въпреки несигурността, предизвикана от гласуването на британците за напускане на Европейския съюз (ЕС), предава Bloomberg.

Социалната мрежа заяви, че ще наеме 500 нови служители в допълнение към 1 000 души, които вече са заети във Великобритания.

Компанията се готви да отвори и нова централа в Лондон през следващата година, следвайки други фирми, привлечени от талантите и процъфтяващата технологична стартъп сцена.

Преди референдума за Brexit през юни активисти, подкрепящи оставането в ЕС, предупреждаваха, че международните компании могат да се опитат да намалят присъствието си във Великобритания, тъй като оттегляне от блока ще направи страната по-малко привлекателно място за инвестиции. 

Някои от големите банки, като Goldman Sachs и Citi, в които работят хиляди служители във финансовия център на Лондон, твърдят, че обмислят преместване на работни места на други места в Европа в резултат от Brexit. Това буди притеснение за британската икономика, в която финансовите услуги генерират около 10 на сто от БВП и осигуряват някои от най-добре платените работни места.

Британската експанзия на Facebook се случва, след като Google заяви по-рано през ноември, че ще инвестира около 1 млрд. паунда и ще назначи нови 3 хил. служители на Острова.

„Великобритания определено е едно от най-добрите места за всяка технологична компания", заяви вицепрезидентът на Facebook за Европа, Близкия изток и Африка Никола Менделсън по време на конференция на работодателската група CBI, като добави, че е твърде рано да се каже какво би означавал Brexit за движението на работна ръка.

„Движението на талантите е нещо, което има значение за нас", казва тя, добавяйки, че за Facebook във Великобритания работят хора от 65 различни националности.

Facebook откри първия си инженерен офис извън САЩ в Лондон през 2012 г., като той се разви иключително бързо. Основната оперативна единица на социалната мрежа във Великобритания увеличи броя на служителите с 90% през 2015 г. спрямо 2014 г., като повече от половината от тях са инженери.

Социалната мрежа е наела и стотици маркетинг специалисти.

„Peшeниeтo нa Fасеbооk дa ce paзшиpи в Лoндoн e oщe eднo дoĸaзaтeлcтвo, чe cилaтa му ĸaтo тexнoлoгичeн цeнтъp пpoдължaвa дa pacтe", ĸaзвa ĸмeтът нa града Caдиĸ Xaн

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още