Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Meta планира съкращения в подразделението Reality Labs

Компанията се опитва да свие разходите си за 2022 г.

Meta планира съкращения в подразделението Reality Labs

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Технологичната компания Meta Platforms се подготвя за съкращения в подразделението си Reality Labs – звено, което стои в центъра на стратегията на компанията за насочване към хардуерни продукти и към метавселената, предава Ройтерс.

Главният технологичен директор Андрю Босуърт е казал на седмична среща със служителите на Reality Labs във вторник да очакват обявяването на промени в рамките на седмица, сочи обобщение на коментарите му, разгледано от информационната агенция.

Говорителка на Meta е потвърдил, че Босуърт е казал на служителите, че подразделението вече не може да си позволи да развива някои проекти и ще се наложи да отложи други, без да разкрива подробности за това кои проекти ще бъдат засегнати.

Още по темата

По думите ѝ Meta не планира съкращения като част от промените.

През април най-голямата социална мрежа в света каза на инвеститорите, че ще свие разходите си през 2022 г. след спад на броя на потребителите на Facebook в началото на тази година, което доведе до срив на цената на акциите.

По време на обявяването на финансовия отчет на компанията в края на април главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг сподели, че Meta планира да „забави темпа“ на част от дългосрочните инвестиции в области като бизнес платформата ѝ, инфраструктура за изкуствен интелект и Reality Labs.

Meta понижи очакванията си за общите разходи за 2022 г., като очаква да са в диапазона от 87 млрд. до 92 млрд. долара. Това е под по-ранната прогноза за 90-95 млрд. долара. Миналата седмица компанията каза на служителите, че ще намали наемането на хора на повечето средни и високи позиции.

18-годишният технологичен гигант инвестира значително в Reality Labs, която се занимава с добавена реалност, умни очила, устройствата за видео обаждания Portal и корпоративни технологични решения.

Освен това звеното разработва очила със смесена реалност с проследяване на очите и лицето, наречени Project Cambria.

Тези инвестиции целят да позиционират Meta като входна врата към метавселената.

През октомври компанията промени името си, за да отрази амбициите си за метавселената и започна да наема значителен брой хора за Reality Labs. През миналата година тя привлече 13 хил. души, а през първото тримесечие на тази година към екипа ѝ се присъединиха още близо 6000.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Facebook има достъп и до данни, изтрити от потребителите?