IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple предлага до 1 млн. долара за съвети за сигурността

Това е най-високото възнаграждение, което компанията от Купертино е давала някога, за откриване на уязвимости

11:31 | 09.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple вдига наградата за намирането на дупки в сигурността на софтуера си до 1 милион долара. Тази сума следва да бъде плащана за особено сериозни уязвимости, чрез които атакуващият може да получи достъп без съучастие на потребителя на Apple в сърцевината на операционната система, предава DPA.

Досега белите хакери можеха да получат максимум 200 000 долара от Apple. На пазара понякога се предлагат и милиони долари за уязвимости в iPhone.

Apple в бъдеще ще дава възнаграждения не само за пропуски в системата на iOS на iPhone, но и в софтуера на други свои устройства.

За уязвимостите, които се срещат в бета версии на нови операционни системи, Apple за пореден път ще дава още 50 процента отгоре, обяви отговорният мениджър Авън Кръстич в нощта срещу петък по време на конференцията за информационна сигурност Black Hat в Лас Вегас.

В допълнение, от следващата година експертите ще могат да получат за своята дейност специално подготвени iPhone с по-свободен достъп до системата, отколкото е достъпът в потребителските устройства.

За Apple сигурността на данните е важен аргумент за продажбите, особено за iPhone. Групата полага големи усилия за това, включително и заради отделен трезор за данни в процесора. В същото време има компании, които твърдят, че могат да използват уязвимостите в сигурността, за да проникнат в iPhone. Такива компании обикновено предлагат услугите си на агенциите за сигурност.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още