IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SpaceX забрани на служителите си да ползват Zoom

Космическата компания посочва опасенията за сигурността като причина за решението си

11:10 | 02.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Космическата компания на Илон Мъск SpaceX забрани на служителите си да използват приложението за видео разговори Zoom, цитирайки „значителни опасения за сигуността“, сочи бележка, разгледана от Ройтерс. Това се случва дни, след като американските власти предупредиха потребителите за сигурността на популярната платформа.

Потреблението на Zoom и други дигитални комуникационни инструменти нарасна, тъй като много американци останаха в домовете си, за да се овладее разпространението на коронавируса.

Забраната на Zoom Video Communications от страна на SpaceX показва нарастващите предизвикателства, които компанията на Мъск среща, докато разработва технология, която е смятана за ключова за националната сигурност, докато същевременно се опитва да пази служителите си от бързо разпространяващото се респираторно заболяване.

В имейл от 28 март SpaceX е казала на работниците си, че достъпът до Zoom е бил спрян.

„Разбираме, че много от нас използваха този инструмент за конференции и срещи“, посочва SpaceX в съобщението си. „Моля, използвате имейл, текстови съобщения или телефон, като алтернативни начини за комуникация“.

Двамата души, запознати с въпроса, са потвърдили съдържанието на писмото.

Представител на SpaceX, която има над 6000 служители, не е отговорил на запитването за коментар.

НАСА, един от най-големите клиенти на SpaceX, също забрани на служителите си да използват Zoom, посочва Стефани Шиърхолц, говорителка на американската космическа агенция.

В понеделник офисът на ФБР в Бостън издаде предупреждение за Zoom, казвайки на потребителите да не правят срещите си на сайта публични или да споделят линкове с много хора, след като е получила сигнали за хора, които са нарушили учебни сесии.

Уебсайтът за разследваща журналистика The Intercept заяви във вторник, че видеото в Zoom не е криптирано от край до край между участниците в срещите, а компанията може да вижда сесиите.

Zoom не е е отговорила веднага на запитванията за коментар за решението на SpaceX, но съветва своите потребители да ползват всичките функции за сигурност в платформата.

Като компания, която работи с организации в областта на отбраната, базираната в Калифорния SpaceX е класифицирана като ключов бизнес, което ѝ позволява да работи, докато в Калифорния и Тексас има блокада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още