Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Министър Денков отново е сред първите 2% най-добри учени в света

Тринадесет учени от Софийския университет "Св. Климент Охридски" влязоха в престижната класация на Станфордския университет за 2021 година

Министър Денков отново е сред първите 2% най-добри учени в света

Снимка: Pixabay

Тринадесет учени от Софийския университет "Св. Климент Охридски" са сред първите два процента на най-добрите учени в света, съгласно класацията на Станфордския университет за 2021 година. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Още по темата

Проектите и изследванията на настоящия служебен министър на образованието акад. Николай Денков от Факултета по химия и фармация също са оценени от американското изследователско висше училище и той заема 727 място в Химическа физика. Той намира място в класацията за втора поредна година.

Класацията групира всички изследователи в 22 научни области и 176 подобласти. Тя е съставена въз основа на комплексен анализ, който обхваща информация за брой цитирания, H-индекс, коригиран в съавторство Hm-индекс, цитати на статии при различни позиции на авторство и други.

В класацията фигурират имената на 73-ма учени от Софийския университет "Св. Климент Охридски", от Българската академия на науките и от други български университети.

Българските изследователи са от различни области на науката и заемат челно място в класацията на американския университет в съревнование с милиони свои колеги от цял свят. В класацията на Станфордския университет през миналата година българските учени бяха 50.

Изявените учени от Софийския университет са от Физическия факултет, Медицинския факултет и Факултета по химия и фармация.

 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

5
 
0
 
1
преди 2 седмици
най-добрите учени в света доказват "научно" това, което им поръчат .

Още от Стратегии
Липсата на едноличен лидер не значи непременно хаос