Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Каква ще е новата индустриална стратегия на Германия

Берлин трябва да създаде условия за инвестиции, за конкурентни данъци и цени на енергията, посочи д-р Галина Колев от Института за германска икономика - Кьолн

гледано: 3355   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Още по темата

Новата индустриална стратегия на Германия се отнася до по-дългосрочни аспекти в развитието на страната – иновативната сила отново да бъде във възход, да се осигурят надеждни условия за компании като Siemens, държавата да се укрепи като място за бизнес, което е важно в дългосрочен план за Германия. Това каза д-р Галина Колев от Института за германска икономика - Кьолн, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Експертът коментира как водещата европейска икономика ще се превърне в привлекателна инвестиционна дестинация.

„Слабите точки на германската икономика, по които може да се работи, са много. Това са основно неща, върху които политиката може да окаже влияние. Става дума за създаване на условия за инвестиции, осигуряване на конкурентни данъци и цени на енергията, намаляване на бюрокрацията и стимулирането на инвестициите в научноизследователската дейност“, изброи тя.

Още по темата

Според д-р Колев намалява руската енергийна зависимост на Германия. „Това е важен аспект. Диверсифицирането на вноса на газ е важна стъпка. Увеличаването на вноса на газ в Германия от САЩ води до спад на напрежението между Берлин и Вашингтон. Това е част от стратегията за намаляване на зависимостта от Русия“, смята експертът.

Ще се приближат ли вижданията на Берлин и Париж в икономическото им развитие! Каква ще е ролята на индустрията срещу конкуренцията на Китай е САЩ? Какво ще е влиянието на Brexit върху икономиката на Германия?

Повече от коментара вижте във видео материала.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
Обезлюдяването е голямото проклятие на Източна Германия