Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Технологии

Как ще изглежда работното място на бъдещето?

Samsung преобразява съвременните бизнес срещи чрез нов интерактивен дигитален флипчарт

Как ще изглежда работното място на бъдещето?

Снимка: Samsung

Как ще изглежда "Работното място на бъдещето“?  Според корейския технологичен концерн Samsung Electronics Co. Ltd. в центъра му ще е дигитален флипчарт дисплей. 

Представен за пръв път на международното изложение CES, Samsung Flip WM55H ангажира дитигалните технологии в разрешаване на най-големите предизвикателства и затруднения, на които компаниите се натъкват при организирането, управлението и обобщението на бизнес срещи. Моделът е наличен в България от март.

Samsung Flip дисплеят надгражда традиционните хартиени флип чартове и аналоговите дъски, като разширява възможността за обмен на идеи и в същото време запазва усещането от писането на ръка. За разлика от останалите, Samsung Flip позволява лесно споделяне, известяване, придвижване и дори търсене, а освен това и дава възможност множество потребители да създават съдържание в едно и също време. Конвенционалната стойка на колела преобразува всяко едно място  в зала за бизнес срещи, като дава още по-голяма гъвкавост особено при конференции с органичено пространство. В допълнение дисплеят е с интуитивен интерфейс, разработен така, че да осигурява максимален комфорт на потребителя без да се налага прекъсване на дискусията. 

Днес често лошата логистика на бизнес срещите носи усещането за липса на връзка с отделните участници и оттук се стига до загуба на ценни идеи в процеса на дискусията

„Днес често лошата логистика на бизнес срещите носи усещането за липса на връзка с отделните участници и оттук се стига до загуба на ценни идеи в процеса на дискусията“, казва Шеог-ги Ким, изпълнителен вицепрезидент на Visual Display Business в Samsung Electronics.

„Днешните служители търсят по-гъвкави и мощни технологии, и ние сме уверени, че нашият Samsung Flip отговаря на техните очаквания, като им дава безгранични възможности за ефективно сътрудничество помежду им. За нас е изключителна чест да представим нашия нов интерактивен дигитален дисплей тъкмо на CES 2018 и очакваме с нетърпение внедряването на тази технология на практика за един по-бърз, по-ефективен и по-смарт бизнес.“

Ефективно и интерактивно сътрудничество

Чрез възможността за едновременно включване на множество потребители Samsung Flip гарантира, че всеки глас и идея ще бъдат чути по време на всяка бизнес среща. До четирима различни участници могат да въвеждат и изобразяват съдържание директно на екрана по едно и също време, използвайки пръстите си или двустранна химикалка. По този начин всеки един от потребителите може да зададе индивидуален режим на въвеждане върху дисплея като стил, размер и цвят, като всяко изписване се визуализира с ясна, чиста и видима UHD резолюция.

И това не е всичко - за допълнителна интерактивност Samsung Flip дисплеят е съвместим с изключително голям брой устройства чрез безжична връзка или USB, PC и мобилни портове. Интегрираната screen-sharing функционалност прави информацията от дигиталния флипчарт видима на всички свързани компютри, смартфони и таблети, при това без да се нарушава сигнала или качеството на картината.  По същия начин потребителите могат да покажат на дисплея съдържание директно от компютъра си с това да обогатят срещата с още свежи идеи.

Индивидуална и комфортна  креативност

Samsung Flip дисплеят със своя красив и стилен all-in-one дизайн предоставя изключително ефективна функционалност, съчетавайки в едно множество мултифункционални устройства и процеси, необходими при всяка стандартна бизнес среща. Участниците не се нуждаят от специална touch химикалка, за да работят с екрана, както и могат да изтриват бележки и коментари само с едно движение на пръста. Потребителите могат също така да задават бързо търсене по ключова дума в до 20 печатни страници и така своевременно да насочват участниците в срещата до съответното съдържание. Този непрекъснат поток от информация елиминира напразното губене на време при срещи в търсене на записки сред купища листа и бележки в множество файлове.

Всеки Flip дисплей може да конфигурира изображението в портретен или хоризонтален формат, за да отговори на индивидуалните нужди на всяка една среща. А когато подвижната стойка се регулира във височина, интерактивният флипчарт уголемява площта за писане спрямо предпочитанията на всеки потребител. Ако дискусията се провежда под формата на кръгла маса и поради това е нужна видимост от всяка точка в залата, то флипчартът може с лекота да се премести и свърже с презентационен екран или стена.

Удобно и сигурно свързване

За бързо и лесно архивиране на всяка една среща Samsung Flip дисплеят сигурно и надеждно запазва цялото съдържание в една централна база данни, елиминирайки необходимостта от  тромаво протоколиране и набиране на ръчно написани записки. Информацията от срещите е подсигурена с херметически затворена и снабдена с парола система за защита, което дава достъп до данните единствено на оторизирани потребители. След като въведат парола за достъп, участниците в срещата могат да принтират или свалят и споделят чрез е-mail съдържанието, което се визуализира на дисплея. Потребителите могат също да запазват бележките, които са си водили на USB устройство или друг външен източник.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Технологии Samsung

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Технологии
Нова работна група ще следи технологични монополи в САЩ