Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Приходите на Vodafone продължават възстановяването си

Компанията се насочва към IPO на част от бизнеса си през 2021 г.

Приходите на Vodafone продължават възстановяването си

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Vodafone Group успя да надмине прогнозите за тримесечните си приходи, след като придобиването на кабелните активи на Liberty Global за 20 млрд. долара вля нови сили на телекомуникационния оператор на конкурентните европейски пазари, пише Wall Street Journal.

Vodafone отчете 0,8% ръст на приходите за третото тримесечие, което завърши на 31 декември, спрямо 0,7% средна прогноза на анализаторите.

Телекомът се подготвя за потенциално първично публично предлагане на европейските си мрежови кули в началото на 2021 г.

Още по темата

Добрите данни за привлечените потребители на кабелни услуги в Германия, където Vodafone генерира около една четвърт от продажбите си, след миналогодишната сделка с Liberty, помогнаха да се компенсира влиянието на ценовите войни в Южна Европа.

Приходите бяха подкрепени и от по-добрите продажби в Южна Африка.

Това е второто поредно тримесечие на растеж за Vodafone, докато главният изпълнителен директор Ник Ред се опитва да стабилизира бизнеса след съкращенията на дивидента миналата година. Ред прогнозира „бъдещо постепенно подобряване на ръста на приходите от услуги“ през последното тримесечие на фискалната година, водено от Европа.

Книжата на Vodafone повишиха стойността си с 3,1% в началото на търговията, допълвайки 7-процентния ръст за последните си 12 месеца.

Ред се опитва да опрости бизнеса, да дигитализира част от процесите и да генерира по-добра възвръщаемост от бизнеса с телекомуникационна инфраструктура. Днес той заяви, че работи „много активно и ускорено“ по опростяването на операциите. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 7 месеца
Преди 2 години задрасках от плановете си тази компания, защото дивидентът и бе значително по-голям от печалбата на акция - и то не спорадично, а перманентно - реално Водафон затъваше в дългове, за да плаща дивиденти. С това ново и отракано шефче обаче може пак да я погледна.

Още от Телекомуникации
Huawei и Cinelibri канят на финалната прожекция на финалистите в Smartphone Film Festival 2020