Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Спас Русев и Елвин Гури придобиват Telekom Albania за 50 млн. евро

Очаква се сделката да бъде завършена през първата половина на 2019 г.

Спас Русев и Елвин Гури придобиват Telekom Albania за 50 млн. евро

Снимка: Telekom Albania

Българскта компания Albania Telecom Invest купува от гръцката ОТЕ, собственост на Deutsche Telekom, албанското телекомуникационното дружество Telekom Albania за 50 млн. евро, съобщава Bloomberg. Albania Telecom Invest се контролира от Спас Русев, акционер с контролен дял и в българския телеком Виваком, и от Елвин Гури, който е албанско-български инвеститор.

"Продажбата на Telekom Albania завършва успешната инвестиция на OTE Group в Албания", заяви председателят и главен изпълнителен директор на ОТЕ Михаел Цамас.

"Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на OTE Group, с които да се създаде стойност за всички акционери и да се подкрепи устойчивото развитие", допълва той.

Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира растежа ѝ и създава условия за допълнително заздравявяване на пазарната ѝ позиция, казва още Цамас в изявлението.

Сделката подлежи на обичайните крайни условия, включително одобрението на компонентните местни власти и финансиран, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
Verizon повиши прогнозата за годишната си печалба въпреки отлива на абонати