Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

Verizon разочарова с отчета си на фона на главоболията с Yahoo

Телекомът е привлякъл по-малко абонати от очакваното за четвъртото тримесечие

Verizon разочарова с отчета си на фона на главоболията с Yahoo

Снимка: архив Ройтерс

Печалбата на най-големия телекомуникационен оператор в САЩ - Verizon Communications, за четвъртото тримесечие се оказа под очакванията на анализаторите. Освен това телекомът заяви, че е добавил по-малко абонати от очакваното за периода, тъй като компанията не е успяла да се справи с тежката конкуренция на вече зрелия телекомуникационен пазар, предава Ройтерс.

Акциите на Verizon, която е в процес на придобиване на основните интернет активи на Yahoo, отчетоха 2,7% спад до 51 долара по време на предбосовата търговия днес. Понижението се задълбочава до 4,3% в началото на борсовата сесия. 

Verizon е добавила  591 хил. клиенти на абонамент - тези, които плащат сметки на месечна база. Това е доста под прогнозираните от анализаторите 726 хил. клиенти, според фирмата за пазарни проучвания FactSet Street Account.

Като се изключат някои елементи, базираната в Ню Йорк компания е спечелила 86 цента на акция при средна оценка 89 цента на акция, според Thomson Reuters I/B/E/S.

Още по темата

Нетната печалба на компанията е спаднала до 4,5 млрд. долара, или 1,10 долара на акция, през последните три месеца на 2016 г., от 5,39 млрд. долара, или 1,32 долара на акция, за същия период година по-рано.

Verizon, чиято сделка с Yahoo е поставена под въпрос заради пробивите в сигурността на интернет гиганта, обяви, че консолидираните капиталови разходи за 2017 г. ще са от порядъка на 16,8 до 17,5 млрд. долара.

Коментарите, че Verizon може да поиска по-добри условия на сделката с Yahoo, станаха все по-чести през декември, след като Yahoo обяви и друга хакерска атака - от 2013 г., която е засегнала над 1 млрд. потребителски акаунта. През септември компанията заяви, че през 2014 г. е станала обект на атака, при която са компрометирани данните на 500 млн. акаунта.

Във връзка с всичко това Yahoo заяви в понеделник, че сделката с Verizon се очаква да приключи през второто тримесечие на годината, а не през първото. Това доведе до пораждането на опасения у инвеститорите, че придобиването може и да е поставено под въпрос.

Във вторник Verizon заяви, че продължава да работи с Yahoo за оценяване въздействието на пробивите.

Като цяло оперативните приходи на Verizon отбелязват спад за трето поредно тримесечие - до 32,34 млрд. долара от 34,25 млрд. долара за същия период на 2015 г. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
"Теленор България" става Yettel от 1 март