Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

За предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор ще плащаме 3 месечни такси

Новите правила за роуминга са повишили ползването на услугата

За предсрочно прекратяване на договор с мобилен оператор ще плащаме 3 месечни такси

Снимка: Pixabay

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи днес във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град, предаде БТА.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите са били убедени два от операторите "ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него". 

Още по темата

Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило. Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Той  каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.

Председателят на КРС коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
Въпросните оператори си имат имена, нали? Да ги чуем всички, моля.

Още от Телекомуникации
5G стандартът – първите ще заложат, но и ще рискуват много