Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Телекомуникации

За първи път Куба разрешава мобилния интернет

Увеличаването на достъпа до интернет е част от дигитализацията на кубинското общество, съобщиха властите в страната

За първи път Куба разрешава мобилния интернет

Снимка: Архив Ройтерс

Куба обяви, че ползвателите на мобилни телефони в цялата страна ще имат достъп до 3G  интернет от четвъртък, съобщава CNBC.

Още по темата
Карибският остров, който е под комунистическо управление, отвори държавни интернет кафенета през 2013 г., а гражданите му имаха достъп само до домашен интернет и до wi-fi на обществени места от 2017 г. насам. През същата година сървърите на Google заработиха в Куба, като превърнаха интернет гиганта в първата чуждестранна интернет компания, която осигурява съдържание в страната.

След като обявиха сделката по телевизията във вторник вечер, ръководителите на държавния телеком на Куба ETECSA заявиха, че ще предлагат пакети с данни от 600 MB за 7 кубински конвертируеми песос (7 долара) до 4 GB за 30 кубински конвертируеми песос (30 долара).

По данни на Trading Economics кубинците са печелели държавна заплата, равняваща се на около 30 долара на месец.
ETECSA съобщи в комюнике на сайта си, че достъпът до 3G мобилен интернет в цялата страна ще бъде осигурен между четвъртък и неделя. Телекомът допълни, че увеличаването на достъпа до интернет е част от дигитализацията на кубинското общество.

3G е третото поколение технологии за безжична мобилна телекомуникация. В началото на ноември кубинското правителство съобщи, че ръстът на страната през 2018 г. ще достигне около 1% спрямо прогнозираните преди това 2%.

БВП на Куба намаля рязко през 90-те години на миналия век след разпадането на Съветския съюз, който подкрепяше финансово страната.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Телекомуникации
А1 година по-късно: Пълна разпознаваемост на бранда, нови услуги и стабилни приходи