IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветанов очаква нови предсрочни парламентарни избори след няколко месеца

Програмното правителство ще бъде прикрита тройна коалиция между БСП, ДПС и "Атака"", смята Цветанов

09:13 | 20.05.13 г. 18
Цветанов очаква нови предсрочни парламентарни избори след няколко месеца

Убеден съм, че след няколко месеца ще бъдем изправени пред нови предсрочни парламентарни избори. Това заяви бившият министър на вътрешните работи и зам.-председател на политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Цветанов посочи, че решението на ГЕРБ да касира изборите е напълно закономерно. Според него е логично успоредно с това партията да се опита да състави и кабинет на малцинството, тъй като докато не се произнесе Конституционният съд, нищо не е сигурно. 

Бившият вътрешен министър коментира още, че по време на изборите „българските граждани не успяха да упражнят правото си на глас, тъй като бяха объркани”.
 
"Всичко това, което наблюдавахме в изборния процес и по-специално в деня за размисъл, който тотално беше потъпкан. Тотално не беше спазен от политическите партии", уточни още той.

Той направи и коментар по повод идеята на БСП за съставянето на експертно-програмно правителство. По думите му това програмно правителство ще бъде прикрита тройна коалиция между БСП, ДПС и "Атака", която ще бъде и крайно нестабилна заради големите им различия.

В тази връзка той припомни, че БСП подкрепя изграждането на АЕЦ „Белене”, а според ДПС строителство на нова атомна електроцентрала не трябва да има. ДПС пък настоява за въвеждането на плосък данък, а пък „Атака” иска "веднага 1000 лв. заплата и 500 лв. пенсия".

Цветанов предупреди, че от този момент нататък в публичното пространство ще се появят много спекулации и неверни твърдения във връзка с евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП. По тази тема той бе категоричен, че на този етап абсолютно всички избрани народни представили от партията на Борисов ще бъдат единни и няма да подкрепят правителство на БСП и Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 22 rate down comment 4
data
преди 10 години
Бутилка Джемисън , че нито изборите ще се касират , нито Цвъ Цвъ , нито Б.Б. ще ги съдят :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 10
bgMan
преди 10 години
Доколкото познавам българското законодателство в тази ситуация няма начин да се касират целите избори. И мисля че и звездната двойка ББ и ЦЦ го знаят но е политически ход пред по-тъпите избиратели дето си нямат представа от материята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 15
bgMan
преди 10 години
Той очаква ама аз много се съмнявам че го огрее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 12
robert
преди 10 години
Иска му се на Цветанов, ама няма.Първо ще го оправят него, после Боко и чак тогава предсрочни избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още