IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Управляваме, защото властта ни я даде народът

Премиерът определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал голяма сума пари при пенсионирането си

09:29 | 11.11.16 г. 45
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Управляваме, защото властта ни я даде народът, а за да управляваш, трябва да имаш самочувствието, че си подкрепен от повечето хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия. Той допълни, че предстоящият вот в неделя ще покаже какво е одобрението към неговата партия. Ако не ни одобряват, нямаме право да управляваме и ще си тръгнем, каза министър-председателят. 

По думите му грешката за изборния резултат от президентските избори на 6 ноември е негова, а не на Цецка Цачева. "Партията очакваше други кандидати", допълни той и призна, че по негово настояване цялата предизборна кампания е изнесена само от Цачева и предизборния ѝ щаб, без неговото участие и това на министрите му. 

Борисов не спести и директни атаки срещу подкрепения от БСП кандидат за президент. Премиерът определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал голяма сума пари при пенсионирането си.

„Тя е най-подготвена и вчера го  показа и на дебата. Във всяка една област превъзхожда пенсионирания военен Румен Радев. Той наистина е пенсионер, държа да го подчертая. Радев дойде и каза, че летците ги е страх да летят, защото двигателите на самолетите са втора употреба. Аз го помолих да остане и му обещах, че до една година проблемът ще бъде решен. Включително и с президента Путин говорих да ремонтираме тяхната техника с техни части. Както и американските. Направихме го. Вчера платихме 42 млн. лв. за да може българските летци да летят с оригинални МиГ-ове", каза Борисов.

Според премиера от ДПС имат огромен интерес от оттеглянето на правителството, защото това бил единственият им шанс да влязат във властта, но врата на ГЕРБ била затворена за тях. "Вероятно ще търся своя излаз към властта с БСП", твърди премиерът.

По думите му преди две години България е била в политическа криза, след като БСП подвела избирателите си, че Пламен Орешарски е най-добрият експерт.

"Когато поехме държавата с фалита на банките трябваше да се направи правителство. Тогава с никой не се харесвахме, но за да не вкараме държавата в политическа спирала, съставихме кабинет. С РБ още не можем да разберем кой от тях управлява и кой е в опозиция", коментира още министър-председателят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 14 rate down comment 0
V.At.
преди 7 години
И аз от гледна точка на бизнеса. Поне от 25 години. Ял съм попарата и на сини и на червени и на пембени. И на бай Бойко, особено като кмет на София. Ако един бизнес е читав, не си лаком и не ръкопляскаш на партийни величия, ще се оправиш. И не е основан на "усвояване на евросредства".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 12 rate down comment 2
dakl
преди 7 години
ББ си мисли , че сме забравили кой финансира, организира и медийно наложи т.нар. протестари на софийските площади!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 6 rate down comment 2
comet
преди 7 години
Вотът на първи тур може и да е донякъде партиен, но на втори по правило е наказателен (срещу статуквото) и в полза на по-малкото зло (особенно след вдъхновението Тръмп). Ако БСП не бяха изнамерили Радев, то Обединените патриоти или Марешки също биха били предпочетените (за да намалее влиянието на ГЕРБ, защото приемливо свестен кадър под сянка на Борисов не може да има, поне по моята логика). Може ББ да е искал да се оттегли и по-отрано, но не мисля че американската мафия (издигаща Клинтън) щеше да му позволи да се оттегли ей така (от мафията трудно се излиза доброволно), ... но виж сега (след Тръмп) ще му е по-лесно (стига да няма от какво да се страхува да е без охрана и да може да приеме да седи в залата като опозиция). И приемам като ценна информация приказките на жените и чистачките из квартала!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 8 rate down comment 3
deant
преди 7 години
доста правдоподбно звучи. Аз също мисля, че това е ход на ББ да се махне, защото нещата в държавата не са цветя и рози, както ги описва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 16 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
Жените в квартала говорят, че Бойко не само търси оставка на правителството, но и можело да се уволни от партията като Доган... Имало две причини - хем му било вече омръзнало, искал малко да разпусне, хем бил сърдит на ЕК и на американците, че го излъгаха да спре ЮП и Белене, да бутне кабинета Орешарски и сега кога требва да плаща реакторите на *** и да гледа как гърците си пекат дебела погача за основен транзитьор на газ вместо нас, само му се подхилкват и го тупат по гърба като кон... Даже и на Клинтъница локумите за 7-ми блок в Козлодуй от Уестингхауз се оказаха партенка, и бате Гойко рекъл - еми айде, оро! Мене ме направихте за смех, елате и си управлявайте евроатлантиците вие... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 1 rate down comment 0
Longin
преди 7 години
ако " ББ е и достатъчно хитър тарикат да се оттегли сам доброзорно " т.е. теорията че сам искал да загуби изборите - щеше да направи нещо много по искусително за самия него - да се кандидатира той
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 8 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 7 години
Радев е най-доброто на пазара в момента, а и една жена ми каза, че бил валко вироглав - може в даден момент и да се окаже таралеж в гащите за червените... Но вотът, както виждаш, за много хора е партиен и ако беше някое популярно лице от ГЕРБ, щеше да спечели! За цецка даже сума гербаджии не са гласували на първи кръг, да не говорим за дъртите седесари - това е сериозно инфо. И се е знаело отрано, защото на места в ГЕРБ е имало даже опити за бунтове срещу тази кандидатура...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 8 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
***, ти ако беше помирисвал реален бизнес, щеше да знаеш кога малкият и среден бизнес в България глътна вода и повече не можа да се покаже над водата - още куцукаме и ближем рани от тогава... Напрао ме разплака - като цецка снощи - с тази грижа за работните места... ох... Нещо ми замириса на оня конския - да не си новото му превъплащение след юристката... хихи... *** как смърдите на жълтоклюни ***...!!!! хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 8 rate down comment 4
kalendar
преди 7 години
Я ми кажи, без конкретика какъв ти е толкова бизнеса, че да се влияе кой е президент и кой да е на власт? Ако не е обвързан с еврофондовете не би трябвало да ти пука. Щото в нашата родина сме се въртели и така и така. И фалирали най много имаше когато застъпи мутрата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 9 rate down comment 0
comet
преди 7 години
Томислав Дончев не бе убедителен в дебата на 8ми (вторник вечерта по БНТ1), пък и е само философ/журналист, а учителката дори не коментирам, все безгласни хора (с добри познания по български език но слаба логика, виреещи в сянката на Вожда). А след случая с натрапения Плевнелиев най-доброто което имаха ГЕРБ, Българите не биха избрали някой/я отново предложен от ББ, ако имат алтернатива, ... а Радев има сериозна мъжка професия и не е партиен, пък и е специализирал в САЩ (което иска качества, както сам знаеш добре).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още