IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Руският министър на икономическото развитие не препоръчва обръщането на заплатите от рубли в долари

13:16 | 27.12.14 г. 59
Автор - снимка
Създател
Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Русия подцени шистовата революция, смята руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев в интервю за в. „Комсомольская правда”. Според него страната не е „проспала” процесите, но не е оценила възможностите на шистовата революция, която рязко е увеличила обемите на производството.

Той е категоричен, че нито шистовата революция, нито намаляването на цената на петрола в последните месеци е заговор против Русия и очаква нов баланс на петролните пазари до година – две.

„След бързото падане на цената, по правило следва и бързото възстановяване. При бавното падане - възстановяването е по-бавно”, обясни още той в интервюто си за руското издание.

За Улюкаев, ако цената падне до 35 долара за барел, се повишава и вероятността за бързо връщане на високите нива.

Министърът на икономическото развитие прогнозира спад на руския брутен вътрешен продукт (БВП) с 0,8% през 2015 година. Той е категоричен, че руснаците не трябва да превеждат заплатите си от рубли в долари, защото ще загубят пари.

Улюкаев посочва още, че Русия няма големи външни задължения – в рамките на около 35% от БВП. Въпросът обаче не е в размера на дълга, а в графика по плащането му, коментира още той пред „Консомольская правда”. Министърът обясни, че голяма част от задълженията е трябвало да бъдат платени през декември, което е предизвикало натиск на вътрешния пазар и е създало проблем с курса.

„Януари за нас е много комфортен месец и ще се подготвим отдалеч”, допълни той по отношение на плановете за погасяване на дълговете на Русия.

Улюкаем обаче посочи, че руското правителство няма проактивен стратегически план за действие, макар и да са разработени редица антикризисни мерки за реакция при различни ситуации. 

"Нужен ни е икономически ръст - над средния, за дълго и без провали", обясни още той пред руското издание. Финансовият министър припомни, че локомотиви на растежа са вътрешното потребление, инвестициите и износът. Инвестициите са най-добрият вариант, като за тях е необходим добър икономически климат, коментира още Улюкаев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 18 rate down comment 20
IAzDaKaja
преди 9 години
1. Имаше си референдум - нали събирахте подписи срещу НАТО - събрахте 5 бабички и половина... Вярно, народът може да е бил заблуден, че с НАТО ще цъфне, ама и вие лъгахте, че без НАТО ще цъфне. Е, народът сравни двете кандардисвания и избра по-доброто.2. Чичо Сам реши да сложи ръка на находищата, ама не "за да се възползва преимуществено от тях", а да спре лошите да се възползват от тях. Какво правят Садам, талибаните и всичките чаршафосани екстремисти с петродоларите при скъп петрол се досещаш, нали?3. Какво значение има кой дърпа конците, след като ти е съмишленик!? Какво като у вас баща ти дърпа конците - нали сте роднини и с еднакви ценности? Въпросът е да не оплетеш конците, дето той ги дърпа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 14 rate down comment 20
Pyramid
преди 9 години
1.За влизането в НАТО ......НЕ БЕ ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ. Какво "Широко политическо единство" виждаш в това?2.За Афганистан и Ирак - там загинаха и мои приятели и колеги - си МНОГО СИЛНО заблуден. Там има едни трилиони и трилиони долари във вид на находища на нефт, газ, литий и др. полезни изкопаеми, на които чичо Сам реши да сложи ръка. За да се възползва преимуществено от тях. 3.Известни основания белгийците, все пак, имат: След като са наясно, кой дърпа конците, и са в неговата зона на /непосредствено/ влияние, много ясно, че, като страна, член на НАТО и ЕС, ще са поредният папагал. Там - както, вече, и тук - от години се налага жестоко информационно затъмнение. Просто, при тях, има повече омагьосани, които нямат почти нищо общо с Русия. Затова, тях е по-лесно да ги откъснеш и, оттам, глухите реакции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 18 rate down comment 17
IAzDaKaja
преди 9 години
Интересите ни в Афганистан или Иран са да не се наводни света с бомби и дрога, каквото щеше да стане без намеса. Те не се отличават от интересите на целия цивилизован свят.Подобно в Украйна - ако допуснем "зелени човечета" да пречат на ориентацията на една независима държава, заграбвайки нейна територия за наказание - това ще се случи и при нас.А в НАТО влязохме с широко политическо единство - значи народът реши! Глас народен - глас божи!И за Белгия не ме разсмивай, че имам известен опит - там Русия дори не влиза в топ 10 новините.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 11 rate down comment 11
многодобре
преди 9 години
Това,което твърдите е само върху хартия.Реалността е различна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 15 rate down comment 16
Сините камъни
преди 9 години
Унгария не е Европа!Просто четеш само българска преса, а тя е отражение на американските блянове!Къде забравяш Австрия?В Белгия самата негодуват за санкциите срещу Русия!Смени си източниците на информация, ще ти е интересно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 12 rate down comment 12
Сините камъни
преди 9 години
И ще има масови самоубийства на банкери!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 21
Сините камъни
преди 9 години
Съмишленици? Колко романтично!Какви интереси имаме в Афганистан или Иран!А в Украйна! Какво е общото между нас и американските корпорации!А дали сме отишли сами в двора им, май не помня такова нещо!Един *** в мозъка ни натика без да се усетим в НАТО и вече не кара трабант!А и струва ми се български войски няма в САЩ, но американски войници и бази има у нас!Излишно е да си играеш на котка и мишка, котката е гумена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 22 rate down comment 20
крас
преди 9 години
Защо Улюкаев е посочил падане на цената на петрола до 35 $ за барел?!Улюкаев отличн знае, че при тази цена ШИСТОВИЯ БАЛОН надут от американските инвестиционни банки с налети в него над 1 трилион долара ШЕ ГРЪМНЕ и помете цялата финансова пирамида по начина по който това стана със СТРОИТЕЛНИЯ БАЛОН през 2008 година!НУЖНО Е САМО РУСИЯ, ИРАН И ВЕНЕЦУЕЛА ДА НАМАЛЯТ ЗА МЕСЕЦ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА ДО ТЕЗИ 35 $ ЗА БАРЕЛ!!!С тези 35 $ за барел Улюкаев чете присъдата на АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА изградена на хищническото банкиране с токсични деривати представляващи високорискави пакети, продадени на ОБЛИГАЦИОНЕРИТЕ с рейтинг ААА !!Ще е интересно да се види как отново същите тези ИНВЕСТИЦИОННИ БАНКИ са залагали с/у продадените от тях токсични облигации с висок рейтинг, застраховайки риска без да са техни собственици!!Загробените от шистовата революция ОБЛИГАЦИОНЕРИ представляващи фондове и национални банки ще реват като убодени мечета!НА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ ПРЕДСТОИ ШОК И УЖАС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 14
IAzDaKaja
преди 9 години
И те имат тъмна стана, но по-малка. Имат добре подредени правила, които са1. ясни2. постоянни.Ние не сме им "изпълнители", а съмишленици! Сами отидохме в техния двор.И не е вярно, че в Европа има настроение срещу САЩ - остави лудия Орбан, той е пътник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 17 rate down comment 17
Сините камъни
преди 9 години
Че те американците не подкупват!Как да подкупиш роба си?!Те са ни господарите и край!Ние сме само и единствено изпълнители за тях!Но им свършва времето!В Европа настроението срещу САЩ е огромно! И няма как у нас да не е същото!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още