IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Руският министър на икономическото развитие не препоръчва обръщането на заплатите от рубли в долари

13:16 | 27.12.14 г. 59
Автор - снимка
Създател
Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Русия подцени шистовата революция, смята руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев в интервю за в. „Комсомольская правда”. Според него страната не е „проспала” процесите, но не е оценила възможностите на шистовата революция, която рязко е увеличила обемите на производството.

Той е категоричен, че нито шистовата революция, нито намаляването на цената на петрола в последните месеци е заговор против Русия и очаква нов баланс на петролните пазари до година – две.

„След бързото падане на цената, по правило следва и бързото възстановяване. При бавното падане - възстановяването е по-бавно”, обясни още той в интервюто си за руското издание.

За Улюкаев, ако цената падне до 35 долара за барел, се повишава и вероятността за бързо връщане на високите нива.

Министърът на икономическото развитие прогнозира спад на руския брутен вътрешен продукт (БВП) с 0,8% през 2015 година. Той е категоричен, че руснаците не трябва да превеждат заплатите си от рубли в долари, защото ще загубят пари.

Улюкаев посочва още, че Русия няма големи външни задължения – в рамките на около 35% от БВП. Въпросът обаче не е в размера на дълга, а в графика по плащането му, коментира още той пред „Консомольская правда”. Министърът обясни, че голяма част от задълженията е трябвало да бъдат платени през декември, което е предизвикало натиск на вътрешния пазар и е създало проблем с курса.

„Януари за нас е много комфортен месец и ще се подготвим отдалеч”, допълни той по отношение на плановете за погасяване на дълговете на Русия.

Улюкаем обаче посочи, че руското правителство няма проактивен стратегически план за действие, макар и да са разработени редица антикризисни мерки за реакция при различни ситуации. 

"Нужен ни е икономически ръст - над средния, за дълго и без провали", обясни още той пред руското издание. Финансовият министър припомни, че локомотиви на растежа са вътрешното потребление, инвестициите и износът. Инвестициите са най-добрият вариант, като за тях е необходим добър икономически климат, коментира още Улюкаев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

29
rate up comment 19 rate down comment 9
Pyramid
преди 9 години
Решението го взе държавната Дума месеци преди това но, п-в Крим не бе "нападнат". Войски, вътре в него, си имаше няколко десетки хиляди, и преди референдума. не вярвам, обаче, те да са наклонили везните, т.к. къде са 40000, къде са 2 000 000 души, от тях-97% "ЗА" присъединяване. А пушката, която пукна, си беше на "нац.гвардейски" провокатор, когото си го заловиха за един ден. Нападение изобщо не е имало в Крим. Друг въпрос, че Хрушчов /украинец/ преди да слезе от коня, с незаконен свой подпис, го "подари" на Украинската ССР. Казвам "незаконен", щото кой е той, просто, ген сек на КПСС. А ТОГАВА, ама никакво дори подобие на референдум не е правено. решават за една нощ и- те ви го на Крим, гледайте прасета, яжте сланина...Съжалавям, момко: И преди Украйна да се появи като държава изобщо /а, още повече, "незалэжна"/, Крим е бил руски. И референдумът изчисти обикновено партийно-комунистическо предателство, ама с двойния аршин, както сте тръгнали, някои неща ги "мерите", а други-прескачате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 15 rate down comment 7
Pyramid
преди 9 години
Ей, прав ще дойде SSIW: с такива като теб, дали говориш, дали не-все тая, те свойто си знаят. 1.Не съм "събирал бабички". И те са човеци, и те имат мозък - види се, повече от твоя - за да схванат къде повече неща. Друг въпрос, че никой не послуша "бабичките". А те са майки на хора, дето отидоха...и си оставиха кокалите в Ирак, Камбоджа и т.н., без същите тези Ирак, Камбоджа, Афганистан да са ги молили за това. 2.Не видях , къде точно НАТО били ни налели едни милиарди в скута. Може би, ще подскажеш?3.Щели да си купят талибаните капацитет. Аха. Ако същите тези хора на чича ти Сам не бяха им налели /първо на тях, след това-на Ал Кайда, а сега-и на "ИД", щяха още само да ис удрят тиквите в пода с поглед към Мека. Скочиха тези ***, обаче, защото - и тях! - пак същият чичо Сам ги предаде. Той кого ли не е, че тях? - а сега, ги насочва на север, да скачат и с/у Русия. Ама мамуните далече, пусто, отвъд атлантика...4.Путин бил взел решението в 7 сутринта. ДРУГ ПЪТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 3 rate down comment 3
kalendar
преди 9 години
хахаха:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 16 rate down comment 10
michaelis
преди 9 години
и щом толкоз любиш НАТОвци хващай пушката и бегом към Украйната да защитаваш демократичен САШшш, че инак няма да мирясат и ше има патаклама, та да си пръв на фронта да те видя тогаз ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 11 rate down comment 8
michaelis
преди 9 години
кат гледам още един *** се пръкнал "и той да кажел" .... :))Опрай статията за "шистовата революция" гледам всички български *** привърженици на Шистака не са опрайли Wikipedia .... а уж не замърсяваше ....http://en.wikipedia.org/wiki/Shale_gas make water unusable for industry or agriculture and undrinkable for humans.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 19 rate down comment 6
SSIW
преди 9 години
Пич, пусни си радиото. Абсолютно същите "тези" с които те заливат тук опонентите, ще ги слушаш по цял ден и там. Разликата е, че по радиото от време - на време има приятна музика, пък и шанса с радиото-приемника да завържете истински дебат е по-голям, защото неодушевените предмети не подлежат на индоктриниране ;))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 9 rate down comment 17
IAzDaKaja
преди 9 години
Ами толкова събрахте - 5 бабички = 5 бабички - това ви е резултата от референдума на практика. Ама тогава нямахте наглостта да го оспорите."ОК, талибаните са лоши. Да, ама те НИКОГА не са имали капацитета"Нямат нужда от капацитет - при поскъпване на петрола щяха да си купят капацитет - затова в целия регион трабваше да се направи чистка на бандитите от властта. Ако и Асад беше махнат като Садам, сега щеше да е далеч по-добре."Не наблюдавам подобно уважение от стнара на чича ти Сам."Подобно спрямо кое?НАТО и ЕС са най-демократичните обединения, които съм виждал! Джуджето България го питат постоянно за всяко нещо дали желае или не, изливат му милиарди в скута...А я да видим как е другаде: Путин взе решението да нападне Крим в 7 сутринта - изненада собствените си съветници, камо ли опозиция, народ, или пък колегите му от Евразийския съюз - сякаш кризата в Украйна е само негов личен проблем. Ето това е "спускане на директиви, колене, ***, кокалчета" - сега и ти знаеш какво е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 16 rate down comment 9
trendline
преди 9 години
Къде видя референдум за НАТО. Да не си сънувал? От твоите думи разбираме само че всичко е правилно защото чичо Сам така бил решил.Гледам и Садам Хюсеин си намесил - какво стана с оръжието за масово поразяване. Аха, с чичо ти Сам сте го намерили ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 17 rate down comment 13
Pyramid
преди 9 години
И, странно, Вашингтон спуска директиви и на "съюзниците" си. И те, видиш ли, уж "независими", му клакнаха, та се ***. Меркел била "човек на годината". Сигналът е ясен: Клякаш на УСА, и може да те потупат по рамото. И тя, завалийката, една такава, "независима". И наистина: Оказва се, че от нея не зависи, пак щатите вършеят из ЕС...а уж били "партньори". Абе, много си заблуден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 16 rate down comment 12
Pyramid
преди 9 години
1.Ако 5,5 бабички правеха "референдум", у нас, сигурно всяка година минават по 10-15. Егати "референдума".2.Никого не съм лъгал, *** да таковаш жабите. по онова време, бях под пагон и дума никому не съм обелил. Пък и, оказа се, все тая - пак влязохме. След влизането, обаче, ако гащите ни бяха смъкнати до коленете, вече са до кокалчетата. 3.Ти това, с "лошите", ама много си го повярвал. ОК, талибаните са лоши. Да, ама те НИКОГА не са имали капацитета - удряй си главата по 5 пъти дневно в цимента, и може да схванеш, защо - да са нещо повече от проводници на мракобесието. 4.Има значение кой дърпа конците, щото се дърпат по разному. За ценностите - не знам при вас как е - у дома, всеки си имаше свои но, уважаваше чуждите. Не наблюдавам подобно уважение от стнара на чича ти Сам. Йебем ти димокрацията, ако уважава само това, дето Шефът го казва. Там, уважава-не уважава, нали се сещаш, пак се реализира, що му е да лицемери?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още