IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Руският министър на икономическото развитие не препоръчва обръщането на заплатите от рубли в долари

13:16 | 27.12.14 г. 59
Автор - снимка
Създател
Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Русия подцени шистовата революция, смята руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев в интервю за в. „Комсомольская правда”. Според него страната не е „проспала” процесите, но не е оценила възможностите на шистовата революция, която рязко е увеличила обемите на производството.

Той е категоричен, че нито шистовата революция, нито намаляването на цената на петрола в последните месеци е заговор против Русия и очаква нов баланс на петролните пазари до година – две.

„След бързото падане на цената, по правило следва и бързото възстановяване. При бавното падане - възстановяването е по-бавно”, обясни още той в интервюто си за руското издание.

За Улюкаев, ако цената падне до 35 долара за барел, се повишава и вероятността за бързо връщане на високите нива.

Министърът на икономическото развитие прогнозира спад на руския брутен вътрешен продукт (БВП) с 0,8% през 2015 година. Той е категоричен, че руснаците не трябва да превеждат заплатите си от рубли в долари, защото ще загубят пари.

Улюкаев посочва още, че Русия няма големи външни задължения – в рамките на около 35% от БВП. Въпросът обаче не е в размера на дълга, а в графика по плащането му, коментира още той пред „Консомольская правда”. Министърът обясни, че голяма част от задълженията е трябвало да бъдат платени през декември, което е предизвикало натиск на вътрешния пазар и е създало проблем с курса.

„Януари за нас е много комфортен месец и ще се подготвим отдалеч”, допълни той по отношение на плановете за погасяване на дълговете на Русия.

Улюкаем обаче посочи, че руското правителство няма проактивен стратегически план за действие, макар и да са разработени редица антикризисни мерки за реакция при различни ситуации. 

"Нужен ни е икономически ръст - над средния, за дълго и без провали", обясни още той пред руското издание. Финансовият министър припомни, че локомотиви на растежа са вътрешното потребление, инвестициите и износът. Инвестициите са най-добрият вариант, като за тях е необходим добър икономически климат, коментира още Улюкаев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 10 rate down comment 11
IAzDaKaja
преди 9 години
"Почнаха да мислят правилно от Кремъл"Ама разбира се, чета го:"Инвестициите са най-добрият вариант, като за тях е необходим добър икономически климат"17% лихва! Райски климат за инвестиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 10
Сините камъни
преди 9 години
Това, за събарянето на правителството е доста спорно.Ако не сте забелязали, ББ не винаги е слушал америакнците на 100%Даже имаше уклон към Русия на моменти, най-малкото не си позволяваше откровена конфронтация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 21
IAzDaKaja
преди 9 години
Тримата сенатори дойдоха да подпрат Орешарски да не клекне пред руската наглост - нима имаш нещо против?И никакви подкупи не е имало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 15
trendline
преди 9 години
Ти прочете ли добре какво ти написах!п. п. То правителството само падна. Или викаш с пет митинга и хайде по стръмното. То и това правителство (Бойко 2) едва ли ще изкара пълен мандат. Пак ли някой отвън ще го събори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 4
needtoknowmore
преди 9 години
Почнаха да мислят правилно от Кремъл.Чудно ми е какво ще каже Мави за великият мозъчен тръст на Путин, преди като му говорих, че са далеко от обективни и реални анализи, не ми вярваше ... както и да е има прогрес в Кремъл!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 20
Дръзновенн
преди 9 години
А бе момченце не доразвито явно. Защо ми сравняваш САЩ И РУСИЯ... ТОЛКОВА ЛИ СИ ПОЛИТИЗИРАН ИЛИ ПОЛЯРИЗИРАН.Американски подкупи има към 1% от общите... САМО ЧЕ ТВОЕТО ЛЮБИМО ДЖУДЖЕ СВАЛИ НАПЕТО ПРАВИТЕЛСТВО... А НЕ САЩ...... СМЯТАЙ КОЛКО СТЕ БОЛНИ И *** ЯВНО... ЩОМ СЪМ БИЛ ПЮЕЛ ЛИ? АХАХХАХОРАТА ТИ СЪБОРИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТИ ПАК ЗА САЩ МИ ГОВОРИШ... СМЯТАЙ, КАКВИ ТЪПОТИИ И В КОИ СВЯТ ЖИВЕЕШ ТИ ВЕ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 27
trendline
преди 9 години
Като предлагаш да има разследване за руските подкупи защо си забравил да се разследват и американските такива. Например Уестигхаус, тримата сенатори за какво ходиха при Орешарски,базите на САЩ (НАТО).Да си патриот не значи само да хулиш една държава и готово.И пиши с малки букви, и така виждаме (освен ако не си добре със зрението).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 7
многодобре
преди 9 години
И да викате,и да не викате ще се смеем само на вас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 28
Дръзновенн
преди 9 години
Хахахах ... ТОВА СЪЗЛИ ЛИ СА ОТ МОСКВА ???? ИЛИ РЕЗУЛАТАТА ОТ ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ ТАМ????*** СМЕШНИТЕ *** ДО ПРЕДИ 26 ГОДИНИ КОЛКО ОЩЕ СТРАНИ БЯХА ЗАВИСИМИ ОТ ТАКИВА ПРОЦЕСИ.... НЯМА ОПРАВИЯ ОЩЕ МНОГО ДЪЛГО С ХОРА С ТАКОВА МИСЛЕНЕ КАТО НА путин.Казаха, че дал лично 100 млн.лв за антишистова революция и така свалил БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.... ТОВА НЯМА ЛИ ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ОТ НЯКОГО, ПО КАКВИ КАНАЛИ ПО КАКЪВ РЕД... ПРЕЗ БСП ЛИ ДИРЕКТНО ЧРЕЗ ШПИОНИТЕ СИ... НА АГИТКИТЕ КОИ ПЛАТИ ТОГАВА... А ВАШАТА МАМА ЧЕРВЕНИ *** И БОЛНИ ПУТКОФИЛИ ..?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още