IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Руският министър на икономическото развитие не препоръчва обръщането на заплатите от рубли в долари

13:16 | 27.12.14 г. 59
Автор - снимка
Създател
Улюкаев: Русия подцени шистовата революция

Русия подцени шистовата революция, смята руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев в интервю за в. „Комсомольская правда”. Според него страната не е „проспала” процесите, но не е оценила възможностите на шистовата революция, която рязко е увеличила обемите на производството.

Той е категоричен, че нито шистовата революция, нито намаляването на цената на петрола в последните месеци е заговор против Русия и очаква нов баланс на петролните пазари до година – две.

„След бързото падане на цената, по правило следва и бързото възстановяване. При бавното падане - възстановяването е по-бавно”, обясни още той в интервюто си за руското издание.

За Улюкаев, ако цената падне до 35 долара за барел, се повишава и вероятността за бързо връщане на високите нива.

Министърът на икономическото развитие прогнозира спад на руския брутен вътрешен продукт (БВП) с 0,8% през 2015 година. Той е категоричен, че руснаците не трябва да превеждат заплатите си от рубли в долари, защото ще загубят пари.

Улюкаев посочва още, че Русия няма големи външни задължения – в рамките на около 35% от БВП. Въпросът обаче не е в размера на дълга, а в графика по плащането му, коментира още той пред „Консомольская правда”. Министърът обясни, че голяма част от задълженията е трябвало да бъдат платени през декември, което е предизвикало натиск на вътрешния пазар и е създало проблем с курса.

„Януари за нас е много комфортен месец и ще се подготвим отдалеч”, допълни той по отношение на плановете за погасяване на дълговете на Русия.

Улюкаем обаче посочи, че руското правителство няма проактивен стратегически план за действие, макар и да са разработени редица антикризисни мерки за реакция при различни ситуации. 

"Нужен ни е икономически ръст - над средния, за дълго и без провали", обясни още той пред руското издание. Финансовият министър припомни, че локомотиви на растежа са вътрешното потребление, инвестициите и износът. Инвестициите са най-добрият вариант, като за тях е необходим добър икономически климат, коментира още Улюкаев. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

39
rate up comment 6 rate down comment 4
IAzDaKaja
преди 9 години
" make water unusable for industry or agriculture and undrinkable for humans."Хитрец, копирай цялото изречение:runoff products of coalmine waste materials make water unusable for...За минното дело въобще.По темата е това:Massachusetts Institute of Technology concluded that "The environmental impacts of shale development are challenging but manageable." ... "There has been concern that these fractures can also penetrate shallow freshwater zones and contaminate them with fracturing
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 8 rate down comment 9
IAzDaKaja
преди 9 години
"същите тези хора...Скочиха тези ***..."Кои тези?Твоят проблем е, че опростяваш нещата до каубойци и индианци.Това е огромен регион, много държави, народи, фракции и интереси... Само сирийската опозиция е 10 млн, от тях ИД са 10 хил! САЩ, като главен пожарникар в тоя хаос, са до гуша в калта и с куп грешки - това е ясно - аз само казах, че без намеса нямаше как и че ползите са за целия свят. Или може би ти предпочиташ петролът да е 200 долара, ти да бачкаш по цял ден за ИД и те да ти слагат бомби по летищата с твоите пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 9 rate down comment 14
IAzDaKaja
преди 9 години
Ама нали ти обяснявам, че даже и бабичките не можахте да съберете. АнтиНАТО и антиЕС пропагандаторите бяхте МАЛКО, политически слаби (вие и сега сте малко, но яхвате натрупано недоволство от други неща). То затова технически нямаше референдум - той е само за спорни въпроси, където няма консенсус."Решението го взе държавната Дума"Хахаха, ти наистина ли не знаеш как функционира руската държава при Путин? Нали най-големият шок в западните медии при анексията на Крим беше не злонамереността на Русия, а НЕПРЕДВИДИМОСТТА на Русия. Самите съветници на Путин не знаеха, каква ти Дума... та трябваше да си синхронизират изказванията - смях! Ми тоя луд утре може да дебаркира на Балканите - самите руснаци нямат механизми да го спрат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 6 rate down comment 12
michaelis
преди 9 години
Нема нема ставам аз Пасисий Американски и зпочвам да пиша "История Американобългарская" ... Натам върви работата и ше бием чела обърнати дет викаш към статуята на свободата и светая светих FED.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 20 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 9 години
Единственият ми въпрос е кога ще рутите долара, за да обърна доларите в рубли. Моля поне година посочете, не дата, не месец. Всичко останало са празни приказки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 12 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
Това да се повтаря по 5 пъти на ден със наведен *** обърнат към статуята на свободата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 12 rate down comment 14
крас
преди 9 години
В ПОДКРЕПА НА ИЗЛОЖЕНАТА ТЕЗА, ЧЕ АМЕРИКА Е В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПОРЕДНАТА ФИНАНСОВА КРИЗА КОЯТО Е В РЕЗУЛТАТ ОТ НАДУТИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН БАЛОН КАСАЕЩ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ШИСТОВИ ГОРИВА Е ИДВАЩАТА ОТ ТАМ ИНФОРМАЦИЯ,че компаниите занимаващи се с тези разработки уволняват служители заради съкращаването на инвестициите !!Представете си какво се случва с отпуснатите в това производство КРЕДИТИ за над 1-н трилион долара, които чрез инвестиционните банки вече са осребрени на облигационния пазар !!КРИЗАТА С ГОРИВАТА БЕ ЗАПОЧНАТА ОТ САУДИТИТЕ, КОИТО НЕ ОСЪЗНАВАХА ДО КАКАВИ ПОСЛЕДСТВИЯ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ТЯ!ТАЗИ КРИЗА УМИШЛЕНО БЕ ПРОДЪЛЖЕНА ОТ РАШАНИТЕ С ЦЕЛ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ФИНАНСОВ КОЛАБС НА ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПАЗАРИ ПОДОБЕН НА ТОЗИ ОТ 2008 ГОДИНА КОГАТО ГРЪМНА БАЛОНА НА ИМОТНИЯ ПАЗАР!СЕГА Е НАЧАЛОТО НА ГЪРМЕЖА НА БАЛОНА НА ШИСТОВИТЕ ИНВИСТИЦИИ!ДА ВИ Е ЧЕСТИТО МАЛОУМНИЧЕЩИ И НЕОСЪЗНАВАЩИ КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ ЧАРШАФОСАНИ ШЕЙХОВЕ И ПОДОБИЯ НА ИКОНОМИСТИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 17 rate down comment 12
michaelis
преди 9 години
Ей ти един специален поздрав глей какъв наръчник на демокрацията и свободата сътворих ше стане работата нема се отчайваш ....------------------------------------------------------------------------"САЩ са пътят истината и животът, без тях съществуването на светът е немислимо"...."Заклеваме се да служим и да си плащаме само с долари, защото това е единственото платежно средство на планетата...""Ние тържествено се заклеваме, че ще работим на 5 работи само и само да пълним гушите и да плащат дългове и нашите пра пра внуци на нашите лидери Goldman Sachs, JPM, City Group, Visa и Master, защото човешкото съществуване без нашите лидери е немислимо....""Както без слънцето не може, така и без застрахователни компании като AIG не може..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 13 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 9 години
Та кога щяхте да рутите долара? Не че се подигравам, ама просто да се освободя от омразната Ви валута.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 13 rate down comment 9
крас
преди 9 години
Нещата трябва да се гледат безпристно.Истината е, че чаршафосаните емири се опитаха да изиграят повторно номера от 1990 когато понижиха цената на петрола и ликвидираха СССР.Сега Русия има 400 млрд. евро валутен резерв и може да си позволи лукса да СВАЛИ цената на петрола под онзи критичен за борсите праг от 70 $ за барел!Падането под този праг предизвиква СРИВ НА ОБЛИГАЦИОННИЯ ПАЗАР с налетите в него над трилион долара в ИНВЕСТИЦИОННИ ПАКЕТИ залагащи на шистовите въглеводороди!Сещате се какво се случи с балона на имотния пазар през 2008 в САЩ!Сега нещата се повтарят!Не ми се иска да мисля как ще го отнесат ИНВЕСТИТОРИТЕ притежатели на пакети с токсични облигации издадени от инвестиционни банки закупили ипотеки на кредитни институции вложили активите си в СТРОИТЕЛСТВОТО НА ИНСТАЛАЦИИ ЗА ШИСТОВИ ГОРИВА! Познайте до какво ще доведе тяхната обезценка и как от това ще загубят ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ И НАЦИОНАЛНИ БАНКИ ЗАКУПИЛИ ТЕЗИ ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ С ВИСОК КЛАС НА РЕЙТИНГ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още